maanantai 25. toukokuuta 2015

Arkikuulumisia

Viime aikoina on tullut kirjoiteltua ja liitettyä kuvia aika paljon Tomusta, joten voisin vaihteen vuoksi kertoa ihan kaikkien kissojen yleisiä kuulumisia.

Nyt on ollut mukava sää ja kohtuullisen lämmintä, joten kävin eilen ja toissapäivänä Kiiran kanssa ulkona pitkästä aikaa. Neiti oli todella tyytyväinen kun pääsi ulos ja ennen kaikkea syömään ruohoa.


Tein myös viimein (lähinnä Kiiraa varten) grippiliinan, johon ostin tarvikkeet jo viime vuonna, ja kävin testaamassa sitä eilen. Liina on viiden metrin mittainen ja kädensijaton, joten Kiiraa voi ulkoiluttaa tarvitsematta itse pitää koko ajan hihnasta kiinni. Ajattelin että liinan raahaaminen perässä vaatisi vähän totuttelua, mutta neiti ei ollut moksiskaan.


Tällä viikolla avattiin myös virallisesti parvekekausi, kun alkaa olla viimein niin lämmintä että parvekkeen ovea voi pitää auki edes muutamia tunteja. Kissoilta puuttuu edelleenkin hyvä näköalapaikka, mutta parvekkeella on silti mukava oleskella.

Eemeli nauttii parvekkeella.

Mutta ei kuitenkaan mitään hyvää ellei jotain huonoakin. Tänään aamulla huomasin että Eemelin vasemman silmän silmäluomi on turvoksissa, ja päästiinkin vajaan tunnin päästä lääkärille. Silmässä ei onneksi näkynyt mitään vaurioita, mutta sidekalvo on tulehtunut, joten Eemeli joutui kahden viikon antibioottisilmätippakuurille. Silmätippoja joutuu laittamaan viikon verran 4-6 (mutta mieluiten jopa 8) kertaa päivässä ja sitten toisen viikon vielä kaksi kertaa päivässä. Silmätipat eivät haittaa Eemeliä, mutta silmän huuhtelu ennen tipan laittamista on aivan hirveää. Maapulla oli myös eläinlääkärillä kauheaa, kun sille laitettiin värjääviä silmätippoja joita meni suuhunkin (ja siitä seurauksena katti alkoi vaahdota ja pärskiä) ja sen jälkeen sen silmää osoitettiin valolla ja pakotettiin pitämään auki. Ikinä Eemeli ei ole ollut niin onnellinen päästessään kuljetuslaukkuun!

Tomulla on ollut vatsa löysällä muutaman päivän, mahdollisesti pelkkään raakaruokaan siirtymisen takia. Me ei ensin reagoitu siihen mitenkään, kun Tomu oli normaali pirtsakka itsensä ja kävi isommalla hädällä ihan normaalisti kerran päivässä, mutta lauantaina se ramppasi asioilla kaksi kertaa aamupäivän aikana, joten se pääsi kanakuurille. Nyt tahti on taas normalisoitunut mutta tuotos on edelleen löysää, joten hain apteekista Promaxin. Tomu ei tykännyt siitä yhtään, joten jouduin pakottamaan tahnan pyyhkeeseen kiedotulle ipanalle alas. Lisäksi eilen Tomu onnistui astumaan löysään tuotokseensa, joten se pääsi tassupesulle. Pentua siis rääkätään nyt ihan kunnolla.

Kiira ja Tomu tulevat edelleen koko ajan paremmin toimeen. Näin meillä makoiltiin muutama päivä sitten.


Perjantaina Kiira yhtäkkiä viipotti ohi leikkihännän kanssa ja sen kintereillä kipitti Tomu. Hetken päästä mentiin samaan tapaan toiseen suuntaan. Pari kertaa piti kyllä hieraista silmiä, vaikeaa uskoa että meidän pikkuprinsessa Kiiranen nauttisi ipanan jahtauksesta. Tutustuminen on siis hyvällä mallilla! Tomu lopetti myös ensimmäisen viikon jälkeen sen ylettömän huutamisen, mutta se korvautui yövalvomisella ja terraarioiden päälle hyppimisellä. Onneksi vessajäähy tuntuu toimivan ja viimeistään muutaman vessakäynnin jälkeen Tomu on rauhoittunut nukkumaan edes hetkeksi.

Huomautus: Tomun koko ei vastaa todellisuutta. :D

3 kommenttia:

  1. Oiiih, ulkoilua! Toivottavasti molemmat pojat ovat jo kunnossa! ♥ 8 kertaa päivässä silmätippoja kuulostaa toooosi hurjalta, varsinkin jos on sellainen kuin minä eli pelkää kaikkea mitä laitetaan silmiin (myös piilarit on minulle ehdoton nounou), yyh. :D Tsemppiä ja hermoja yövalvomisen/terraariohäirinnän kanssa! Meillä lopulta oli pakko turvautua suihkepulloon kun Raku hyppi kevytkattoisen terraarion päälle toistuvista kielloista huolimatta. Onneksi vesisuihku on Rakun mielestä sen verran inhottava, että tapa loppui lähes kokonaan. Nykyään menee sen terraarion päälle vain silloin kun haluaa ehdottomasti juuri sillä hetkellä huomiota. Tulee kyllä lähes aina alas jo pelkällä "alas"-käskyllä. Viimeistään kun nostaa suihkepulloa maasta. :D

    VastaaPoista