torstai 4. helmikuuta 2016

Kiira nenäpuuhissa

Heti aluksi täytyy taas pahoitella sitä, että en ole päivittänyt blogia enkä myöskään ehtinyt lukea seuraamiani ihania blogia. Luulin että töiden loppuminen vuodenvaihteessa olisi lopettanut kiireet, mutta näköjään ei. Mulla on myös taipumus ottaa niin paljon hommia kuin mahdollista, joten nyt toimin myös Suomen Agility Kissat ry:n Agikissa-lehden päätoimittajana! Olen kyllä tästä mahdollisuudesta todella innoissani, kissojen aktivoinnin levittäminen on aina mukavaa. Mulle saa myös oikein mielellään lähettää sähköpostia juttuideoista ja ilmoittautua jos haluaisi kirjoittaa jonkun jutun kissan aktivoinnista, niitä tarvitaan!

Tänään Kiiralla oli jännä päivä. Pakkasin neidin heti aamusta kantokassiin ja suunnistettiin kaupungin rajan yli Raisioon. Siellä pääsimme Vainuvoima-koirakoulun kouluttaja Anna Loimarannan oppiin. Kiira sai ensin tutustua tilaan ja neiti kyllä nuuskuttikin joka nurkan huolellisesti. Tapansa mukaan Kiira hyppäsi heti kuljetuskassista seikkailemaan, eikä sitä sielläkään tuntunut hermostuttavan yhtään. Toisesta huoneesta kuulunut imurin ääni sai tosin neidin vähän säikyksi, mutta Kiira rauhoittui heti kun imurointi loppui. Verrattuna aikaisempiin vieraisiin paikkoihin, Vainuvoiman tiloissa Kiira oli vähän malttamattomampi kuin yleensä. Se ei oikein jaksanut jäädä mun luokse tekemään temppuja, vaan lähinnä vain pyöri ja puski ja seikkaili. Laatikot kyllä kiinnostivat sitten kun ne otettiin esiin ja Kiiran kanssa saatiin monta oikein hyvää toistoa. Sen kanssa kokeiltiin sekä laatikoita auki ja kiinni herkun kanssa ja ilman. Reipas neiti löysi hajut oikein hyvin, joka on ihan loistava suoritus neidiltä kun ottaa huomioon että paikka oli uusi ja laatikot ihan erilaiset kuin kotona.

© Anna Loimaranta/Vainuvoima

Reissulla tapahtui kuitenkin jotain todella jännää: Kiira väsähti! Ikinä en ole saanut sitä väsymään temppuiluun kotona tai vieraassa paikassa, mutta nyt Kiira vain väsähti. Ensin etsintä alkoi veltostua ja sitten Kiira löysi mukavan häkin, jossa oli niin mukavia hajuja että Kiira kieri häkissä kuin kissanminttupöllyissä (:D), ja sitten neiti jäi häkkiin makoilemaan. Jonkin ajan jälkeen saatiin vielä tehtyä yksi toisto ja sen jälkeen Kiira pisti makaamaan keskelle pöytää ja leipoi samalla kun rapsuttelin sen mahaa. Nenätyöskentely on siis selkeästi tosi väsyttävää!

Kotonakin meillä oli tosi väsynyt neiti, tähän iltaan saakka. Jokin aika sitten Kiira kuitenkin alkoi vaatia tekemistä, joten kaivoin kaapista hajun ja laatikot ja tehtiin vielä muutama toisto. Mä olen laittanut viime aikoina aika paljon Nose Work -videoita vain Facebookiin (josta muuten löytyy kissa-NW-ryhmä), joten aika paljon on ehtinyt tulla kehitystä viime kerrasta. Nykyään Kiira etsii pelkästään hajua, herkku on poistettu kokonaan laatikosta. Kiiralla on myös alettu ottaa mukaan ilmaisua, joka on neidillä kosketus laatikon päälle. Tänään tehtiin myös sisäetsintää, joka sekin onnistui todella hyvin. :)Seuraavaksi olisi tarkoitus käydä läpi Tomun viimeaikaisia treenejä, sekin on nimittäin kehittynyt Nose Workissa todella paljon!

16 kommenttia:

 1. Onnittelut "agipestistä"! :) Lehden tekeminen on rankkaa puuhaa, mutta toivottavasti ehdit vielä bloggaillakin. Aina kun luen näistä nouswöökeistä, niin päätän, että nyt perehdyn aiheeseen kunnolla, jotta voin aloittaa treenit Jujun kanssa. Tuntuu, että sitä ei saa ikinä väsytettyä kouluttamalla ja leikittämällä. Ehkäpä nenän kautta kävisi reitti rennompiin päikkäreihin. :-D (Ei tarvitsisi sitten töistä väsynyttä mamaa koko ajan höykkyyttää...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nenäily on kyllä tehokasta treeniä! Eiköhän bloggaamisellekin jää aikaa, nyt näyttäisi siltä että muut kiireet ovat taas hiukan väistymässä. Ainakin toivotaan niin. :D

   Poista
 2. Vau, onpa Kiira edistynyt kovasti! Onnittelut päätoimittajuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neiti on kyllä näpsäkkä, se ottaa isoja harppauksia kovin nopeasti. :)

   Poista
 3. Upea Kiira! Meillä ei kumpikaan pärjäisi nenäilyssä vieraassa paikassa, kun eivät oikein ole siihen tottuneet. Onnea päätoimittajan työstä!

  VastaaPoista
 4. Hei, eikö sulla ollu jo muutenki tarpeeks tekemistä - pitikö vielä ryhtyä päätoimittajaksikin?! :DD No, en voi kieltää, ettenkö itsekin olisi mennyt jossain vaiheessa elämää samaan lankaan, enkä edes tajunnut katua sitä. :''D Lehden tekeminen vaan on niiiin ihanaa! :)

  Onko tää Agikissa-lehti ihan vapaaehtoispohjalta pyörivä vai maksaako yhdistys palkkioita tai jotain? Miten usein lehti ilmestyy? Pitääkö päätoimittajan tehdä muuta ku kasata matskut ja vääntää pääkirjotus? :D (Uteliaisuus iski, koska yhdistykset ja harrastelehdet ja toimittaminen = parhautta!)

  Kiira on kyllä edistynyt tosi huimasti. Näyttää myös älyttömän söpöltä, kun se keskittyy ja työskentelee hurjasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ny helevettiläinen! Jotku ei vaan kertakaikkiaan osaa olla haalimatta ittelleen joka ikistä vapaana juoksevaa hommaa (margariinia, ehdottaa sanakirja), ja sitten vielä yllytetään ja kannustetaan. On se ny perkele. :D

   Voi Kiiraa. <3

   (ja sivumennen sanoen olen vähän pettynyt, ettet sanonut mitään taannoisiin kissakuviin. koska selvästikään sulla ei pitäis olla mitään muutakaan tekemistä.)

   Poista
  2. Noooo onhan sitä nyt tässä kaikenlaista, mut kai sitä nyt ehtii. :D Yhdistys toimii vapaaehtoispohjalta ja lehti ilmestyy (onneksi :D) vain kaksi kertaa vuodessa, mun hommat käsittääkseni ulottuu matskujen keräämiseen/kirjoittamiseen ja siihen pääkirjoitukseen.

   Poista
  3. Ookei, kuulostaa ihan asialliselta. Mä päätoimitin vielä pari vuotta sitten vapaaehtoisena Turun scifiseuran lehteä, joka ilmestyi neljästi vuodessa, ja siinä riitti jo yllättävän paljon haipakkaa. Pari kertaa vuodessa ilmestyvä on kuitenki varmaan jo paljon leppoisampi, voisin arvella. :D

   Poista
  4. No joo, voin kyllä uskoa että neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä lehdessä on jo aika rutkasti työtä! :D

   Poista
 5. Onnea päätoimittajuudesta!! :) Kiiran tassuosoitus on niiin söpö ♥ Tomera "tämä tässä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tomera on juuri se sana millä mä kuvaisin Kiiraa. :D

   Poista
 6. Kiva että pääsit kirjottamaan lehtiseen oikeen päätoimittajana! Hienosti kiira etsii hajuja ja näyttää tassulla tomerana :D

  VastaaPoista
 7. Me lainattiin Kiira sun videota, kun olin eilen illalla emännän kanssa pitämässä esitelmää ulkomaan kielen (englannin) ryhmässä (emäntä käy sellaisessa) aiheena kissan aktivointi. Näytettiin videosi että tällaistakin voi kissan kanssa touhuta :) Ne ihmiset tykkäsivät nähdä! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, mua ei yhtään haittaa esiintyä isommallekin yleisölle! T: Kiira

   Poista