maanantai 20. helmikuuta 2017

Kissan raakaruokinta infograafina


Kissantassujen Tassutuntumalla -blogin Sarin kanssa löimme jokin aika sitten viisaat päämme yhteen ja päätimme esittää simppelin raakaruokintamallin graafimuotoisena. Ohje on käytännössä hyvin samanlainen kuin peruskissan perushelppo perusruokinta, mutta visuaalisessa muodossa. Vaikka itse sanonkin, infograafista tuli hyvin selkeä ja hieno, kiitos Sarin taitojen. Halusimme tehdä visuaalisen raakaruokintaohjeen, jotta se yhyttäisi mahdollisimman monet kissanomistajat sillä kissamaailmassa kiertää edelleen vuosikymmen sitten vanhentuneita raakaruokintaohjeita, jotka eivät täytä kissan ravitsemuksellisia tarpeita.

Täysikokoinen kuva löytyy täältä ja laitamme kummatkin graafin piakkoin myös blogiemme Facebook-sivuille. Tätä saa jakaa!

12 kommenttia:

 1. Tää on tosi selkeä ja kiva! Niiden excel-taulukkojen lukeminen on ollut niin karmaisevaa, että on jääneet lopulta lukematta ja näin ollen lihaa on annettu vaan sillontällön.
  Taidan tulostaa tän kisun ruokakaapin oveen, josko vaikka lisääntyisi tuo luonnollisemman ravinnon antaminen entisestään. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä, todella paljon helpompi lukea tätä, kuin pitkää tekstirotlaa.

  VastaaPoista
 3. Tää on tosi hieno ja selkeä! Tärkeimmät asiat tiiviissä paketissa :)

  VastaaPoista
 4. Aivan loistava! :) Tosi hieno ja selkeä! *peukku*

  VastaaPoista
 5. Wau, tämähän on upea! Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 6. Hienoa työtä! Selkeä ja hyvä, etenkin lunttilappuna, kun haluaa äkkiä tarkistaa, mitenkä tämä nyt taas oli.

  Yhtä pientä täydennystä tähän kaipaisin B-vitamiinin kohdalle, kun nyt siinä lukee "B-vitamiineista on puutetta jos ruokavalio ei monipuolinen" tämä ei välttämättä aukea kaikille. voisiko tätä tarkentaa, tai listata perän B-vitamiinin lähteitä?

  VastaaPoista
 7. Moikka Milla! Olin kuuntelemassa sun pitämää luentoa meille eläinlääkisläisille muutama viikko sitten ja nyt löysin tänne bloginkin puolelle. Noh nyt kävikin sitten niin, että oma pieni karvapallo olisi tulossa jo tällä viikolla kotiin. Kaikista hyvistä muistiinpanoista huolimatta panikoin täällä nyt siis pennun ruokintaa. Lähetin liittymispyynnön siihen facebook-ryhmäänkin. Mutta mistähän mä nyt löytäisin kaikki ravintoaine ja vitamiinimäärät pennulle? Pelkään, että ravintoaine ja vitamiinimäärät jää liian pieniksi kun ei se pikkukissa jaksa syödä kuitenkaan hirveästi. Toki ruokaa tulee antaa vähän ja usein mutta haluaisin jotain lukuja tueksi. Help :D!

  VastaaPoista
 8. Nyt löysinkin sen taulukon sieltä facesta. Noh ehkä mä pärjäilen sillä nyt ainenkin toistaiseksi :D

  VastaaPoista
 9. Hei, mahtavaa löytää blogisi. Itselläni on kaksi kissaa, joita olen nyt kolmen vuoden ajan syöttänyt raakaruoalla sekä aktivoinut kissojani opettaen niille temppuja. Onkin mukava nyt lukea minulle tärkeistä asioista blogistasi ja todeta olevani samoilla linjoilla jonkun kanssa!

  VastaaPoista
 10. Hei, onko tämä ohje päiväkohtainen vai viikkokohtainen?

  VastaaPoista