torstai 10. lokakuuta 2013

Lonkkaniveldysplasia

Unohdin kirjoittaa, että samalla kun pari viikkoa sitten kissoilta poistettiin hammaskivet, myös Kiiran lonkka kuvattiin. Kuvasta löytyi lievä lonkkadysplasia ja alkavaa nivelrikkoa :/. Ihan kauhean ikävää, toivoin että nivelrikkoon olisi vielä aikaa. Nyt ei siis auta kuin saada Kiiraa hiukan hoikemmaksi, yrittää liikuttaa mahdollisimman paljon, syöttää niveltukivalmisteita ja käydä fysioterapiassa. Saatiin resepti myös kipulääkkeelle jota voi antaa tarvittaessa, mutta en kyllä halua alkaa lääkitsemään ennen kuin on ihan pakko. Laserhoito kuitenkin auttaa, joten sillä ja fysioterapialla mennään niin pitkään kuin mahdollista. Ajateltiin myös Eemeli käydä jossain vaiheessa kuvauttamassa, dysplasia on kuitenkin jonkintasoisesti periytyvää niin Eemelillä voi ihan hyvin olla samaa vaivaa. Kiira on oma ihana, huomionkipeä ja pirteä itsensä, lonkan vaivaamista ei näe kuin siitä, miten paljon Siira riehuu veljen kanssa.

2 kommenttia:

 1. Voi Kiiraa! Onneksi kivut ei tunnu vaivaavan. :)

  Paljonko neiti painaa?
  Mitä niveltukivalmistetta teillä syödään?

  Ja olisi kiva kuulla, mitä fysioterapian laserhoidossa oikein tehdään ja mihin se perustuu?

  T:Samassa veneessä ollaan lonkkadysplasiakissan kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan Siira on pysynyt pirtsakkana tyttönä :)

   Kiira painaa muistaakseni 4,3 kiloa, joka eläinlääkärin mielestä oli liikaa mutta fysioterapeutin mielestä ihan sopivasti (ota nyt tästäkin sitten selvää :D). Meillä syödään Cartivet + MSM:ää, mutta ajattelin tuon pilleripakkauksen jälkeen ehkä siirtyä Jahti & Vahdin Nivelravinteeseen, siinä glukosamiini on glukosamiinisulfaattina jota kirjallisuuden mukaan keho pystyy käyttämään paremmin hyväkseen.

   Laserin on tarkoitus lievittää kipua ja jännitystiloja, ilmeisesti se voi myös nopeuttaa solujen aineenvaihduntaa ja jakautumista. Laitteesta siis tulee matalatehoinen lasersäde joka suunnataan Kiiralla lonkkien alueelle. Esim. täällä on laserin toiminnasta lisää: http://www.emred.fi/htmls_fi/low_level_power_laser_therapy_fi.html

   Meillä tuo laserhoito on ihan selkeästi auttanut, Kiira on aina laserin jälkeen päivän tai pari tosi riehakas. Ensimmäisellä fysioterapiakerralla vasemman jalan lihakset lonkan ympärillä olivat ihan kireät. Viimeksi kun käytiin, ei mitään jännitystiloja ollut :)

   Poista