sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kesäpäivä Kiiran kanssa

Keskiviikkona (joo, olen vähän myöhässä tässä päivityksessä) lastasin Kiiran Temppukissat-blogin pitäjän Elinan autoon ja lähdettiin viettämään kesäpäivää kissojen kanssa Riitan kotiin. Riitta on SAGIK:n jäsen ja todellinen kissaihminen, jonka sain huomata kun noustiin autosta. Hän oli rakentanut kissoille ehkäpä meidän kaksion kokoisen ulkoaitauksen, jossa kissojen on siis mahdollista olla turvallisesti myös vapaana.

Kiira oli tietysti ihan into piukassa kun se pääsi kopasta ulos seikkailemaan. Riitan omista kissoista oli tietysti jäänyt aitaukseen hajuja, joita Kiira haisteli. Paikalle tuli useita ihmisiä ja kissoja, ja Kiira jopa haisteli yhtä kissaa nenät vastakkain. Jossain vaiheessa se kuitenkin huomasi, että joka suunnalla käveli vieraita kissoja, jolloin iski ahdistus. Neiti pääsikin hetkeksi koppaan rauhoittumaan ja loppuaika menikin oikein mallikkaasti. Kiira on yleensä huono matkustamaan autossa, mutta vieraassa paikassa oli ilmeisesti niin jännää että pikkuneiti nuokkui koko kotimatkan. Valitettavasti itse tapahtumassa tuli keskityttyä vain omaan kissaan enkä tullut ottaneeksi kuvia, mutta tässä Kiiran fiilikset heti reissun jälkeen:

Pikkuneidillä on väsy.

Ennen reissuun lähtemistä pähkäilin, otanko vain Kiiran vai molemmat katit. Eemeli ei oikein osaa olla yksin, mutta se toisaalta tulee huonommin toimeen autossa, ei jaksa olla kopassa ja välillä ahdistuu vieraissa paikoissa, joten ajattelin että on parempi lähteä ihan tyttöporukassa. Avomies jäi viihdyttämään Eemeliä, ja pitkästä poissaolosta huolimatta se ei kuulemma ollut vaikuttanut yhtään ahdistuneelta! Kun tultiin, Puumeli alkoi heti haistella ja pestä siskoa, eli ikävä kyllä selkeästi oli. Kiva kuitenkin että se ei enää tunnu stressaavan Kiiran poissaolon takia.

1 kommentti:

  1. Upea tarha varmasti! <3 Rakun kasvattajalla on 35 neliöinen ulkotarha kissoille, sellainen on haaveena täälläkin sitten joskus jos/kun saan ostettua oman talon. :) <3

    VastaaPoista