sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Maapu eläinlääkärillä ja ällösöpöyksiä!

Eemeli kävi torstaina eläinlääkärillä hammaskiven poistossa ja samalla rauhoituksella otettiin myös lonkkakuvat. Mapun lonkat ovat terveet! Reisiluun päät istuivat eläinlääkärin mukaan hyvin lonkkamaljassa eikä nivelrikkomuutoksia ole, joten tältä osin voidaan huokaista helpotuksesta ja olla tyytyväisiä siitä että sentään meillä on vain yksi lonkkavaivainen. Toisen reisiluun päässä oli kuitenkin näkynyt lievää skleroosia eli tihentynyttä luuta, josta olen aivan kysymysmerkkinä. En tiedä yhtään mikä sitä aiheuttaa, eikä pikainen googlettelukaan selvittänyt mitään. Eemeliä hakemassakin oli avomies, joka ei tietysti tajunnut kysyä asiasta.

Hammaskiven poistossa oli myös havaittu että Eemelillä ei ole ylhäällä ollenkaan poskihampaita! Kissan yläposkihampaat ovat sellaiset pienet nysät, jotka löytyvät tämän kaavakuvan ylemmästä osasta englanninkielisellä termillä molar (numerot 109 ja 209):

Kuva lainattu Norman Johnstonin Veterinary Dentistry -sivustolta:
http://www.rvc.ac.uk/review/Dentistry/index.htm

Mistään isosta puutoksesta ei siis ole kyse, mutta on hassua ettei hampaiden puuttumista ole huomattu aiemmin, esimerkiksi edellisellä hammaslääkärikäynnillä. Eemelistä taitaa siis olla tulossa pappa kun hampaitakin jo katoilee. :D

Eilen me ihmiset lähdimme Helsinkiin katsomaan Sokerin pentuja. Pikkuiset olivat kauhean ihania ja hauskoja, ja tuntui että se vähäinenkin järki karkasi päästä pentuja katsellessa. :D Valitettavasti tajusin vasta visiitin loppupuolella, kun pennut ja Sokeri olivat jo käpertyneet vierekkäin nukkumaan, etten ollut ottanut vielä yhtään kuvaa, joten niitä on vain pari.

Uninen kissaperhe.

Kaveri on paras tyyny.

Loppuun vielä pari söpöstelykuvaa omista kateista.

Sylissä on kiva olla.

Nätti neiti

Neiti kerjää rapsutuksia hyvin hienovaraisesti. :D

4 kommenttia:

 1. Onpa ihanaa, ettei Eemelillä ole nivelrikkomuutoksia! :) Kumma tuo tihentynyt luu, mutta ei ilmeisesti ole haitallinen kun ell ei sanonut mitään.

  Voi miten söpöjä pikkuisia! Joko oma pentu on valittuna? ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olen kyllä todella huojentunut että Eemelillä on hyvät lonkat! Oma pentu on alustavasti valittu, mutta käydään vielä myöhemmin katsomassa pentuja uudestaan ja tehdään silloin lopullinen päätös. Jännittävää! :)

   Poista
 2. Täälläpä on tolkuttoman taitavia raitapaitoja, olen aivan äimänä :) Aloin seuraamaan teitä samantien, lisäsin teidät myö smeidän lukulistoille, toivottavsti se on Ok sun mielestä :)

  Terkuin; Trio MiuMau ja herra Nilsson Taru

  VastaaPoista