lauantai 2. toukokuuta 2015

Maalissa

Kun Kiira oli ehkäpä puolivuotias, opetin sen työntämään pallon tassulla maitotölkistä tehtyyn maaliin. Temppu kuitenkin unohtui vuosiksi ja koitin pari vuotta sitten, muistaako Kiira tempun edelleen. Ja kyllähän se muisti. Sitten temppu unohtui taas ja nyt kun muistin sen taas, päätin kokeilla onko tempun suoritus vielä Kiiralla jossakin aivojen pohjalla. Maitopurkki oli kadonnut johonkin sitten viime kokeilun, joten maalikin on erilainen kuin viimeksi. Ajattelin että sen takia Kiiralla kestäisi hetki tajuta, mitä siltä halutaan, mutta muutoksista häkeltyminen ei selkeästi kuulu neidin luonteeseen. :D12 kommenttia:

 1. Ihana Kiira, kun näyttää tassulla mallia, että TÄHÄN SE PALLO! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Kiira vähän epäilee kouluttajan taitoja ja on tyytymätön palvelun hitauteen. :D

   Poista
 2. Tämä teidän juttu niin murskaa sen väitteen, ettei kissan muisti ole pitkä.
  Tassullä näyttämmistä mäkin vähän kikattelin, selkeät ohjeet omalle ihmiselle on hyvä antaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne tosiaan pitkään muistaa, etenkin kun tämä temppu on Kiiralle tosi mieluinen. Selkeät ohjeet ovat tosiaan hyvät, tajuaa tälläinen vähän yksinkertaisempikin miten homma toimii. :D

   Poista
 3. Kiira on iiiihanan innolla mukana touhussa ♥ Hyvä muisti tytöllä! Mie olen näemmä opettanut joskus Rakulle femman lisäksi toisella tassulla suoritettavan femman, mutta olen unohtanut tempun kokonaan. Hoksasin sen kun katsoin Rakun temppulistaa ja kokeilin eilen muistiko poitsu temppua. Ei muistanut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti tekee aina täysillä. :) Heh, meilläkään Eemeli ei muista ainakaan näin hyvin, vaan se joutuu pähkäilemään vanhoja temppuja enemmän. Temppulista on tosi hyvä idea! Mä en ikinä muista mitä näille on opetettu, joten olisi järkevää alkaa listata ne ylös.

   Poista
 4. Hyvin toimii edelleen! Itse olen huomannut saman, eli hyvin muistuvat vanhat toiminnot mieleen. Aika hyvin kissat myös osaavat yleistää asioita, kuten maalin vaihdoksesta huomattiin. Harjoitustilanne kuitenkin suht. sama kuin aiemmin, eli purkin funktio huomataan helposti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, musta tosin tuntuu että meillä Kiira on parempi yleistämään kuin Eemeli. Pojan kanssa joutuu välillä helpottamaan kriteerejä jo ihan toiseen huoneeseen siirtyessä, jos temppua on treenattu vain pari kertaa eikä siinä käytetä apuvälineitä (koska niistä, kuten vaikka tästä pallosta, yleensä hoksataan mitä tehdään), Kiiran kanssa temppuja ei yleensä tarvitse helpottaa kunhan pysytään kotona.

   Poista