keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Matkaava Kivikis

Sunnuntaina lähdettiin kaveriporukalla matkaamaan Turusta kohti Helsinkiä ja Lemmikkimessuja. Viime messuista oli jo muutama vuosi aikaa, mutta en taaskaan joutunut pettymään! Iso tila oli täynnä kaikenlaisia nähtävyyksiä kahdesta eri kissanäyttelystä kani-agilityyn, papukaijoihin ja (ihan liian houkutteleviin) myyntipöytiin.

Messupöhinää.

FINTICAtin ja CFA:n näyttelyissä oli rivikaupalla kissoja, varmaan toistasataa osanottajaa jos ei ylikin. Mä olin erittäin ihmeissäni että suurin osa kissoista oli sekä häkeissään että tuomarin pöydällä todella rauhallisia, hälinä oli nimittäin todella kova: ihmisiä kiersi näyttelyhäkkejä välillä tungokseksi asti, silloin tällöin joku koira haukkui kauempana ja näyttelyalueen lähellä oli todella kovaäänisiä papukaijoja.

Näyttelyaluetta.

Muihin kissabloggaajiin en valitettavasti sattunut törmäämään, olen toisaalta niin sokea että joku vastaantullut on saattanut jäädä huomaamattakin. :D Ausare-kissalan Katariina (jonka tietysti voisi laskea myös kissabloggaajaksi) kuitenkin oli näyttelyssä, joten tuli sentään tavattua joku tuttu ja näin myös ihanaisen Chandanin. Pikkuneito oli tuomarille söpöilystä niin väsähtänyt, että makasi kerällä eikä jaksanut herätä edes Katariinan rapsutuksiin. Ihanan rento tyyppi!


Tuli pyörähdettyä myös Outlet Expossa sekä Maaseutu- ja Kädentaitomessuilla. Sorruin myös ostamaan meille ihmisille tuliaisiksi juustoa ja herkullisia chilisalmiakkikarkkeja.

"Mitä sä täällä teet, takaisin Lemmikkimessuille!"

Lemmikkimessuilta mukaan tarttui perheen suomuisille jäsenille kenttäsirkkoja sekä ihania oransseja siiroja. Kissaraukat eivät saaneet tuliaisiksi herkkuja tai leluja, tai ylipäänsä kovinkaan paljon. Ostin nyt paljon kehuttua Groomer's Goop -rasvanpoistoainetta, ihan siltä varalta että Kiiran kanssa tarvitsisi joskus edustaa, sillä kun pitkässä ja paksussa turkissa rasva näkyy aivan samantien. Törmäsin myös Kivikis-myyntipisteeseen, ja pohdin sellaisen ostamista todella pitkään. Hinta oli varsin edullinen ja pesät ovat todella nättejä, mutta kestävyys epäilytti. Päätin sitten kuitenkin ostaa sen, sentään kissat todennäköisesti tykkäisivät siitä. Nyt meilläkin on siis Kivikis!


Kiira omi heti Kivikisin itselleen. Arvelin että pikkuneiti tykkäisi pesästä, koska se tykkää tunkea peiton alle sekä viihtyy kaikenlaisissa suojaisissa koreissa.

"Mee pois, tää on mun!"

Kun Kiira lopulta päätti tulla pesästä pois, Eemeli hyökkäsi sinne.


Kiira ei tästä pitänyt, vaan yritti suostutella Eemelin ulos pesemällä.


Suostuttelukeinoista huolimatta Eemeli ei kuitenkaan suostunut hievahtamaankaan. Ensin Tomu ei ollut yhtään kiinnostunut Kivikisistä, mutta seuraavana aamuna se oli keksinyt että pesä on tosi mukava. Valitettavasti ei nukkumapaikkana vaan leikkikaluna. Mauhurrikaanin käsittelyn jälkeen, näin muutama päivä messuilun jälkeen pesä näyttää tältä.
Kivikisin matka alkoi Lemmikkimessuilta ja nyt se matkustaa hyvää vauhtia kohti revityn pannukakun asemaa. Pesän viimeinen matkakin taitaa tulla eteen aikaisemmin kuin luultiin. No, on tämä tietysti parempi kuin se että pesä vain pyörisi käyttämättömänä lattioilla.

20 kommenttia:

 1. Onpa siellä ollut tehokas mauhurrikaani! :D Huovutusneulalla vois ehkä varovasti koittaa tökkiä villat ojennukseen, tai vähän kostuttaa pintaa ja kämmenellä silittilee tasaiseksi. Mä haluaisin myös tuon kivikissin, mutta päätin vielä jättää ostamatta, ostan sitten jos toi implantti Penalla vie merkkailuhalut ja jos täällä vielä on jossain nurkassa tilaa yhdelle pesälle.
  Mä kävin lauantaina tuolla messuilla ja siellä oli niin paljon ihmisiä, että tuli aika nopeesti sellanen 'nytäkkiiulostäältä'-olo, mutta kyllä siellä silti useampi tunti meni. Ei mitkään hermoheikon messut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee ostaa huovutusneula ja koittaa pistää pesä ojennukseen. Se on tosin tästä vielä paljon repsahtanut, joten voi olla että se revittäisiin heti uudestaan tämän näköiseksi. :D

   Poista
 2. Kiva kun kävitte moikkaamassa, vaikka Chandani ei ollutkaan enää sunnuntai-iltapäivänä kovinkaan edustushaluinen, vaan ihan tosi tosi väsynyt. Olen itsekin katsellut Kivikisiä messuilla muutamaan otteeseen, mutta arvelin, että se ei olisi kovin mau-ystävällinen. Tomu todisti tämän todeksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ole kyllä. :D Tomulla on tosin ihan hirveä into pureskella ja kaivaa kaikkea, voi olla että vähän vähemmän puruintoisen maukulaisen käsissä se pysyisi paremmin ehjänä.

   Poista
 3. Kivikiss on päässyt todelliseen kestävyystestiin teidän Tomustimen kynsissä! :D Oon joskus miettinyt, oliskohan tommosta huopapesää miten hankala tehdä itse. Pitää ehkä kokeilla joskus, vaikka lopputulos ei ehkä tule olemaan yhtä nätti, kuin Kivikiss-pesät. Toisaalta voisi saada kevyemmällä budjetilla kokeiltua, onko tuollainen villaluola Oivan mieleen alkuunkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Ei se varmaan hirveän vaikea operaatio ole mutta todennäköisesti tuollaisen huovuttaminen on todella hidasta. Odotan innolla mitä saat aikaan!

   Poista
 4. Oho, ompas Tomu pistänyt tuulemaan! :D Mutta ehkä pieni mauhurrikaanin käsittely saa kivikisin näyttämään paremmin vanhalta, sammaloidulta kiveltä ja tehostaa piilopaikan huomaamattomuutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tomu ei tosin edes viihdy sisällä, lähinnä leikkimässä sen päällä, mutta ehkä se on sitten isoveljeä varten koristeltu. :D

   Poista
 5. Siis voi että tota teidän Kivikissiä! :D Mä siistin just viikonloppuna meidän Kivikissiä taas ties monennettako kertaa, mutta taas sitä on ehditty pahoinpitelemään, tänä aamuna keräsin lattialta isoja vihreitä huopamyttyjä.. -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Meilläkin noita huopamyttysiä on tullut lattioilta vastaan, täytyisi pikimmiten tehdä joku siistimisoperaatio Kivikissille. :D

   Poista
 6. Oho, onpas hurrikaani pistänyt tuulemaan :)
  Meillä tuo on aina lytyssä ja Olga makoilee päällä. Sofia ei kiinnosta ollenkaan, joten pesä on ihan nätissä kunnossa. Toivottavasti ne eivät tajua että sitä voi kynsiä ja leipoakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää! Meillä Kiira vain makaa pesän sisällä tai päällä, Eemeli innostui leikkimäänkin sisällä, mutta ne eivät kynsi tai pureskele pesää. Tomppa on sitten ihan oma lukunsa. :D

   Poista
 7. Ihania kissejä Kivikississä! :) Mäkin näpelöin vähän niitä ja pohdin, tykkäisiköhän Nuppu siitä viininpunaisesta pesästä. En kuitenkaan ostanut, koska alkoi epäilyttää, mahtuisivatko katit sen sisään. Alpakoita mäkin lipesin katsomaan messuilla. Ja heppoja ja possuja - ja taisin jutella jopa kanoille. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin isoille tai paksuturkkisille kissoille Kivikis ei tosiaan ole välttämättä riittävän iso! Meillä pojat mahtuisivat kyllä juuri ja juuri yhdessäkin pesään, mutta Tomu ei ole yhtään kiinnostunut makoilemaan pesässä, joten en ole ainakaan päässyt todistamaan tälläistä tapahtumaa. :D

   Poista
 8. No voihan kun Kivikissille kävi noin :D No parempi tuokin kuin se ettei siihen edes kosketa niinkuin meillä... Ehkä nuo vielä joskus ymmärtää kuinka kiva peti se on littanana, En yhtään tajunnut että meidän kissat on isoja.. Ajattelin että kun kaikkien muittenkin kissa mahtuu sinne sisään niin miksei myös meidän :---D Pitäisi varmaan myydä pois vielä kun se näyttää ihka uudelta

  VastaaPoista
 9. Oon jo monta vuotta tätä hokenut, mutta ehdottomasti pitää joku vuosi päästä käymään joko PetExpossa tai Lemmikkimessuilla, näyttää niin hauskalta ja viihtyisältä! :)

  Ai että nauratti tuo ensimmäinen Kivikis-kuva, Kiira näyttää hyvin tyytyväiseltä, että ehti ennen poikia testailemaan. :DD Mutta voi Tomu-höppänää, onko repimishalu yhtään laantunut? :D Vähän nyt aavistelen, että Nora saattaisi intoutua samoihin puuhiin aamuisin, jos meillä olisi Kivikis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ei. :D Suosittelen, messuilla on aina kivaa!

   Poista
 10. Oho, onpa Kivikis saanut kyytiä jo parisa päivässä!

  VastaaPoista