torstai 12. syyskuuta 2013

Kiiran kanssa fysioterapiassa

Meidän pikkuneidillä todettiin synnynnäinen ongelma lonkassa jo aikaa sitten. Ihmeteltiin kun Kiira kävelee takajalan varpaat sisäänpäin ja eläinlääkärissä rokotusten aikaan sitä sitten koplattiin ja eläinlääkäri sanoi että kun Kiiran vasenta takajalkaa nostaa sivullepäin, lonkka muljahtaa ulos lonkkamaljasta. Sen jälkeen lonkka oli jonkin aikaa ilman varsinaista hoitoa (paitsi että syötiin ravintolisiä ja koirahierojakin kävi kerran leipomassa Kiiraa), koska Siira on kuitenkin arjessa hyppivä ja kiipeilevä, pirtsakka neiti. Olen kuitenkin itse lukenut vähän asiasta ja alkoi taas vaivaamaan se että tuollaiset synnynnäiset nivelongelmat altistavat nivelrikolle.

Varasin siis ajan fysioterapeutille täksi päiväksi. Pelkäsin että Eemeli jäisi huutamaan Kiiran perään kun ei ole tottunut olemaan yksin, mutta aktivointipallo ilman raksuja piti Eemelin onneksi tyytyväisenä. Fysioterapeutti kehui Kiiran ihan maasta taivaisiin, hänen mielestään Siira oli söpö ja ihana ja rohkea (kun Kiiramaiseen tapaansa tutki huonetta häntä pystyssä) ja näpsäkkä ja fiksu ja kaikkea :D. Ja onhan Siira ihana ♥.

Fysioterapeutti seurasi Kiiran liikkumista ja tietysti vähän kokeili ja paineli. Kiira liikkuu hyvin ja hyppii kivasti, eli lonkka ei kuitenkaan voi olla kovin paha. Lonkkanivelessä terapeutti ei tuntenut tulehdusta, mutta nivelen ympärillä olevat lihakset ovat ihan kireät ja Kiira myös aristi kun lihaksia paineli :/. Onneksi sentään lonkka ei heijastellut muualle, lavoissakin lihakset olivat ihan rennot. Kiiralla ilmeisesti on jokin virheasento lonkassa, kun vasen jalka koukistuu ruumiin alle (eikä hieman sivulle kuten kissoilla yleensä) eikä jalkaa saanut käännettyä ulospäin yhtä paljon kuin toista.

Kiira sai laserhoitoa jonka pitäisi lievittää kipua, ja sitä jatketaan viikon välein muutama kerta. Molemmille kissoille pitäis varata aika lähieläinlääkäristä hammaskivenpoistoon, jolloin ne rauhoitetaan, ja ajattelin samalla pyytää lonkkakuvien ottamista. Ei tarvitsisi sitten pientä rauhoittaa monta kertaa. Lonkkakuvien jälkeen katsotaan tilannetta ja mietitään miten hoitoa jatketaan. Nyt pitää pitää peukut pystyssä ettei röntgenissä näkyisi kulumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti