lauantai 9. elokuuta 2014

Hankintoja ja askartelua

Oon hetken ollut huolissani meidän kissojen E-vitamiinin saannista, joten päätin tilata sitä lisäravinteena. Kalaöljy sattui loppumaan juuri sopivasti, joten tilaukseen tuli myös uusi öljypullo. E-vitamiinilisäksi valikoitui BE-liuos, eipä noista B-vitamiineista haittaakaan ole.


Toisesta paikasta tilasin askartelumateriaaleja. Kuvassa näkyvästä mustasta nylonnauhasta, heijastinnauhasta, soljista ja yhdestä D-lenkistä olisi tarkoitus tehdä Kiiralle valjaat. Tuon vihreän satiininauhan ostin myös valjaita varten mutta ei väri ollutkaan yhtään sopiva. Täytyy siis vielä käydä ostamassa sopivan väristä koristenauhaa. Tuosta punaisesta nauhasta ja BGB-lukosta taas olisi tarkoitus tehdä viiden metrin mittainen grippiliina.


Ja tottakai, siellä missä tapahtuu, on myös Kiira:


Tilasin myös mustaa heijastinnauhaa ja pari muutakin lenkkiä ja lukkoa, mutta en muistanut ottaa materiaaleista kuvaa ennen askartelua. Tässäpä siis kuva valmiista 3 metrin mittaisesta monitoimihihnasta:


Mikään kukkanen se ei ole, mutta jämäkkä ja toimiva. Hihnan kestävyys tuli jo testattua eilen iltalenkillä kun Kiira lähti yhtäkkiä juoksemaan kohti puuta, eikä hidasliikkeinen ja -älyinen omistaja ihan pysynyt perässä :D 

Kissat ovat edelleen ihan väsyneitä helteestä. Paksuilla turkeilla tulee varmasti kuuma, jonka takia Kiira nukkuu vielä useammin selällään kuin normaalisti ja kaikenlaisissa ihmeellisissä asennoissa. Aika ergonomista:


Eemeli jaksoi helteestä huolimatta eilen aamulla jopa vähän leikkiä. Se juoksi hirmuista vauhtia pienen hiirilelun perässä ja sekosi välillä ihan täysin. Päivällä olotila oli kuitenkin taas tälläinen:

2 kommenttia:

 1. Minua mietityttää jatkuvasti etenkin meidän yhden kissan vitamiininsaanti, kun se on niin nirso kissa ettei sanat riitä kuvaamaan. Sen kanssa on yritetty vaikka mitä, nyt se on sentään saatu syömään pikkuriikkinen määrä kalaöljyä ruoan seassa ilman, että alkaa nälkälakkoon.

  Kaksi muuta kissaa syövät lihaakin, mutta neidille ei kelpaa mikään - ollut sellainen ihan siitä asti kun meille aikoinaan muutti 4kk ikäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kissa syö teollista täysravintoa, vitamiinien saannista ei pitäisi tulla puutetta. Se ei silti tarkoita sitä, että ruuissa olisi välttämättä optimaaliset määrät ravinteita, mutta ainakin kaikki kissan terveyden kannalta tärkeät minimit täyttyvät :)

   Kissa on mahdollista myös opettaa hyvinsyöväksi. Kiira nirsoili pienenä, ei uusista ruuista mutta saatuaan muutamalla ruokintakerralla samaa ruokaa. Meillä on ollut aina periaate, että joko syödään sitä mitä kupissa on tai ollaan nälässä. Siispä otin nirsoilevalta kissalta kupin pois ja koitin myöhemmin uudestaan. Kissaa ei tietysti saa paastottaa kauaa, mutta kissan kieltäytyessä ruuasta pitkään pikkiriikkinen syöty ateria kerran-kaksi päivässä takaa sen, että elimistö ei kärsi, mutta nälkä taatusti jää. Terve kissa ei tapa itseään nälkään, vaan alkaa syödä ennemmin tai myöhemmin. Nykyään neiti inhoaa maksaa, mutta syö silti kupin tyhjäksi, eli nirsoilu jäi historiaan :)

   Poista