keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Mitä kissaharrastus on antanut minulle?

Minä täällä taas hei, se superhidas haasteisiin vastaaja! Pikkupetojen Piivi haastoi kertomaan, mitä eläinharrastus on antanut minulle. Selvennyksenä vielä, meillähän on siis muitakin eläimiä kuin kissoja, mutta koska en ole puhunut niistä blogissa, keskityn tässäkin vain kissoihin.

Mitä kissaharrastus on sitten oikeastaan antanut? Ensimmäinen ja ehkä suurin juttu on ura. Jos en olisi koskaan hankkinut kissoja, en tuskin olisi kiinnostunut niiden käyttäytymisestäkään, koska ihmiset tuppaavat kiinnostumaan asioista, joita näkevät usein. Nyt olen kuitenkin kirjoittamassa gradua kissojen käyttäytymisestä ja tekemässä myös väitöskirjan samasta aiheesta. Kissat ovat siis oikeasti muuttaneet todella paljon!

Tomppa on meidän kissoista ainoa, joka ei ole mukana graduaineistossa.

Toinen iso asia on ystävät. Kissallisuus on tuonut uusia tuttavuuksia niin täältä blogimaailmasta kuin Facebookistakin. Mun on introverttinä todella vaikeaa tutustua uusiin ihmisiin, mutta kissat antavat yhteisen puheenaiheen, etenkin jos kanssakeskustelija raakaruokkii tai kouluttaa kissaa. Tiiviistä kissayhteisöstä on saanut apua myös ongelmatilanteisiin, joita kissanomistajalle tulee välillä vastaan.

Niin ja se kouluttaminen. Kissojen kouluttaminen ja niiden kanssa eläminen on opettanut mulle, miten eläin oppii ja miten kissojen aivot toimivat. Ongelmatilanteiden ratkominen ja erilaisten asioiden opettaminen on kehittänyt luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä todella paljon. Nämä taidot taas auttavat muillakin elämän osa-alueilla, kuten sillä uralla.

Esteiden ylittämisessä tarvitaan joskus ongelmanratkaisukykyä.

Viimeinen suuri asia jonka kissaharrastus on antanut ovat tietysti kissat. Jos me emme olisi aikanaan ottaneet näitä Viiruvarpaita, en olisi päässyt tutustumaan näihin hurmaaviin kissapersooniin. Vaikka kissat aiheuttavat välillä huolta, ärsytystä ja vaivaa (ja rahanmenoa), ne ovat jokainen tärkeitä ja omalla tavallaan parhaita!


16 kommenttia:

 1. Näitä on kiva lukea, oppii aina uutta ihmisestä blogin takana. :)

  VastaaPoista
 2. Oikea unelma-aihe gradun kirjoittamiseen! Kissat olisivat kyllä tosi mielenkiintoinen tutkimuskohde. Täällä ilmoittautuu yksi innokas lukija, jos uskallaudut laittamaan gradun jossain vaiheessa nettiin luettavaksi.

  Kaunis kuva kissasta ja omistajasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän gradu päädy julkiseksi, kunhan joskus valmistuu. :D Kiitos!

   Poista
 3. Mahtava aihe gradulla! Minäkin mielelläni sen lukisin, jos nettiin joskus laitat. :)

  VastaaPoista
 4. Oho, hauska nähdä että vaatimattoman hamsteriblogini haaste on saavuttanut tämänkin blogin :D Helpostipa nuo haasteet leviää.

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva postaus, ja tosi kiinnostavaa aihetta olet alkanut tutkia! Tahtoisinpa lukea sun gradun. :) (Ja nyt olen utelias, että mitähän muita otuksia teillä majailee!) Mäkin olen introvertti (henkeen ja vereen), enkä edes odottanut, että bloggailussa olisi sosiaalista puolta, mutta onhan siinä, ja kivoja ystäviä on tätä kautta tullut eikä ole juttu loppunut livenäkään. Ihana yhteiskuva teistä, ja mukava nähdä, kuka siellä näppistä oikein nakuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyy kaksi liskoa ja muutama käärme. :D Kiitos! :)

   Poista
 6. Tosi kiva kun vastasit haasteeseen ja tosi kiva kirjoitus! :) Hassua, miten "pienet" asiat, kuten tietynlaisen lemmikin hankkiminen, voi vaikuttaa niin moneen ja isoon osa-alueeseen elämässä. :) Mie olen aina kuvitellut, että uravalinta ja kissojen hankinta on menneet sinulla toisin päin. :D

  Lumoavan kaunis kuva Tomusta ♥ Ja nuo kaksi muutakin kuvaa aivan ihanat, tosi onnistunut yhteiskuva! :) Olen niin kateellinen miten hieno valkotasapaino sinulla on aina kuvissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Biologiaa mä olin hakemassa opiskelemaan jo ennen kissoja, mutta tarkemmin ura-asiat ovat alkaneet hahmottua käyttäytymis- ja kissapuolelle vasta myöhemmin. :D Kiitos, Tomppa on kerrankin älykkään näköinen! Heh, mä säädän valkotasapainoa usein aika paljon muokkaamisvaiheessa, joskus jätän kuvat makoilemaan ja palaan niihin vielä uudestaan. :D

   Poista
 7. Kiva postaus. :) Sulla on kyllä mahtava gradu aihe. Olis kyllä tosi kiva sitten päästä se lukemaan. Mua jäi kans kiinnostamaan mitä muita eläimiä teillä on... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Vastasin eläimistä tuohon Sandran kommenttiin. :D

   Poista
 8. Kiva kirjoitus hienoilla kuvilla varustettuna! Mielenkiintoista aihetta saat tutkia! :) On mahtavaa, että kissoista opitaan koko ajan lisää ja tietoa jaetaan eri kanavien kautta monille kissanomistajille.

  Täällä toinen introvertti ilmoittautuu ja toteaa, että kissaihmisten kanssa kissoista keskusteleminen on ihanan rentoa ja mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinpä, mikäs sen parempaa kun tuottaa uutta tietoa, josta on toivottavasti joskus jollekin hyötyä. :) Kissat ovat kyllä loistava keskustelunaihe, yleensä mun on vaikeaa keksiä sanottavaa entuudestaan vieraille ihmisille, mutta kissaihmisille on helppo puhua.

   Poista