lauantai 2. tammikuuta 2016

Uusi vuosi ja uudet haasteet

Hyvää uutta vuotta 2016 kaikille! Nyt kun vuosi vaihtui, on taas aika tarkastella viime vuoden tavoitteita ja katsoa mitkä niistä toteutuivat.Kiira

* terveyttä etenkin nivelille
Tämä näyttäisi toteutuneen oikein kivasti! Kiiralla oli alkusyksystä se vaisumpi vaihe, joka johtikin siihen että neidin kuvat olivat nivelten osalta oikein siistit, eikä neiti ole vaikuttanut kipeältä.

* hajutunnistuksen aktiivisempaa treenausta, useampi purkki ja vähemmän sähläystä
No, eipä me hajutunnistusta taidettu juuri treenata, Nose Work vei kaiken nenäilyajan. :D Hajutunnistustakin voisi kyllä taas treenailla.

* dobosta uusi harrastus?
Ei ehditty doboilla, mutta uusi harrastus kyllä saatiin kaikille kolmelle!

* enemmän treeniä kodin ulkopuolella
Tämä toteutui Kiiran kanssa ihan kohtuullisesti! Kiirasta on tullut kodin ulkopuolella todella reipas, ainakin jos lähistöllä ei ole koiria tai muita kissoja.

* jos nyt viimein sitä seuraamista ja sivulletuloa Kiirankin kanssa
Tätäkin tehtiin vähän. Enemmän olisi kyllä voinut treenata, mutta jotain sentään saatiin aikaiseksi.


Eemeli


* terveyttä

Joo, terveysasiat olivat tänä (tai siis viime) vuonna oikein mallillaan! Hammaskivenpoistossa käytiin kerran ja nyt syksyllä rokotuksilla, mutta muuten Eemelillä ei ollut terveysongelmia.

* maahanmenon petraus

Eipä tehty yhtään maahanmenoa. :D

* seuraamisen ja sivulletulon hiominen hyväksi

Eipä tehty seuraamistakaan yhtään tänä vuonna. Tauko tuntui tosin tekevän vain hyvää, juuri viikko sitten pyysin Eemelin muutaman kerran sivulle ja se kiepsahti oikein nätisti ilman että tarvitsi yhtään viittoa kädellä.

* luoksetuloon lisää vauhtia

Luoksetuloa taidettiin treenata ihan kokonaiset yhden treenikerran verran, eli ei tämäkään toteutunut.

* paikallaan seisomisen opettelu

Eikä me tätäkään tehty. :D Keväällä alkoi tuntua, että Eemeli jotenkin paineistuu temppu- (ja etenkin toko-) treeneistä, joten temppuilu jäi aika minimiin. Mies tosin on opettanut Eemelille yhtä temppua, josta lisää jossakin myöhemmässä postauksessa, ja siitä Eemeli tuntuu nauttivan todella paljon.


Omat tavoitteet

* gradu valmiiksi keväällä tai viimeistään loppukesästä

No ei, eihän se ole vieläkään valmis. Hups.

* maisterin paperit ulos loppuvuodesta

Eikä papereitakaan vielä tullut ja nyt vielä ohjaaja kielsi valmistumasta ennen maaliskuuta, en siis ota paineita.

* uusi karvainen perheenjäsen

Tähän rasti, toukokuussa Tomu saapui!

* enemmän aikaa kissoille

Jooei, etenkin syksy oli kissojen osalta valitettavasti ihan hirveä.

* aktiivisempaa bloginpitoa

Tämä sentään toteutui, yritin löytää blogin päivittämiselle aikaa edes lähes viikottain!


Nyt on myös aika tehdä uudet treenitavoitteet. 

Tomppa on jo valmiiksi järkyttynyt uusista tavoitteista.
  Kiira
* sivulletulo ja seuraaminen hyväksi
* Nose Workissa vahva ilmaisu, suljetut pahvilaatikot ja hyvä sisäetsintä
* lisää kaikenlaista treeniä kodin ulkopuolella
* agilityssa keppien treenaus

Eemeli
* hauskuus takaisin treenaamiseen!
* ei oteta yhtään mitään paineita ja treenataan vain höpöjuttuja
* agility on Eemelistä kivaa, tehdään siis agilitya

Tällaisella nallukalla soisikin olevan kivaa treenatessa.
Tomu
* Nose Workissa suljetut pahvilaatikot ja hyvä sisäetsintä, ilmaisukin pitäisi ottaa mukaan
* Tompasta olisi kiva saada varma ulkoilija ja kodin ulkopuolella olisi hyvä treenatakin
* seuraamisen opettelu
* kaikkien agilityesteiden opettelu


Katsotaan mitä tämä vuosi tuo tullessaan! Tämä on muuten myös Viiruvarpaiden 100. postaus, kyllä huomaa että päivitystahti on tätä vuotta lukuunottamatta ollut aika kehno. :D

13 kommenttia:

 1. Itsekkin mietin tavotteiden tekemistä tälle vuodelle, mutta ehkä mennään fiiliksen mukaan. Hyvää uutta vuotta teille. Toivottavasti se tuo mukanaan paljon hienoja temppuja kissojen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tavoitteet ovat vain suuntaviivoja, ei niiden saavuttamisesta oteta mitään paineita (kuten näkyy tuossa Eemelin kohdalla :D). Kiitos samoin!

   Poista
 2. Saitte uuden lukijan heti vuoden vaihduttua! Mikäs tässä kun olet niin selkeästi kissoihin panostava kirjoittaja ja blogin tekstit ja kuvat ovat niin laadukkaita. :)

  Ite tässä päätin nyt kerrankin aloittaa kissablogin, vaikka aiemmin en kokenut tarvetta sellaiselle. Ei se niin "hieno" ole kun muut kissablogit, mutta ei sen ehkä tarvitsekaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti pidät blogista myös jatkossa! :) Blogeilla on taipumus muovautua pikkuhiljaa, tämäkin oli aluksi täynnä lähinnä kuvattomia lyhyitä tekstejä mutta ajan myötä visuaalisuudesta on tullut yhä isompi osa blogia. :)

   Poista
  2. Varmaan pidän, jos ei jotain mystistä tapahdu. :D Koulutusjututkin kiinnostaa kun tulee välillä kisujen kans temputeltua.

   Ajattelin tehdä lähinä huumoriblogia, jollaista kissaihmiset ehkä ymmärtävät: http://kissanketaleet.blogspot.fi/

   Poista
 3. Onnea sadannesta postauksesta! :) Toivottavasti niitä tulee vielä monin verroin lisää! Jospa mekin tänä vuonna ehdittäisi perehtyä siihen noseworkiin. Nyt on tosin ollut agilityboomi päällä, kun Juju sai sen uuden esteen. Ollaan jo rakennettu pitkiä ratojakin, ja pikkuinen on ihan innoissaan. Jospa Nuppu vain pysyisi nyt terveenä (2 hyvää tassuviikkoa takana, kop kop!) ja ehtisimme keskittyä kivoihin asioihin. Ihanaa uutta vuotta koko teidän viiruvarvasjengille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan! Ihan mahtavaa, hyvä te! Munkin täytyisi taas sitä agilitya, tilasin jo pari estettäkin kun osa noista itsetehdyistä on aika heikossa hapessa. Toivotaan että tassut pysyvät hyvinä!

   Poista
 4. Hyvää alkanutta vuotta teille! Tässä on kolme aloittelevaa temppuilijaa/aktivoitujaa, joiden palvelija mielenkiinnolla seuraa teidän edistymistä (videot ovat havainnollistavia, kiitos). Luulenpa, että Teslan kanssa sattumoisin päästiin sivusta seuraamaan Kiiran todella varman oloista ja rauhallista temppusuoritusta klinikalla. Hieno tyttö ja hieno lajien välinen ystävyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyisi panostaa jatkossa enemmänkin tuohon videopuoleen. :) Hauska yhteensattuma! Me tosiaan käydään Kiiran kanssa aina välillä Pet-Vetillä ja otetaan neiti aina valjaissa ulos kopasta, se kun ei jaksaisi millään istua kuljetuskassissa. Samalla on hyvä treenata sitten temppuiluakin vieraassa paikassa. :)

   Poista
 5. Onnea sadannesta julkaisusta ja hyvät uudet tavoitteet! :) Mie en uskalla kirjata tavoitteita, ettei sitten harmita jos jää tekemättä. :D Meidän, tai minun, isoin tavoite on kuitenkin tälle vuodelle agilityesteiden teko ja täten agiharrastuksen herätttely. Esteiden teko melkein pitää kirjata kalenteriin ylös, ettei sitä vain siirrä ja siirrä kunnes taas on ilmojen puolesta liian myöhäistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh, mä en ota noista tavoitteista sen isompaa stressiä, tehdään sen verran kuin ehditään. Tsemppiä agilityesteiden tekoon! Sitä meilläkin pitäisi taas harrastaa enemmän, kaikki kolme tuntuvat nauttivan siitä todella paljon.

   Poista