perjantai 6. helmikuuta 2015

Eemeli osaa!

En olekaan tainnut täällä mainita, että minua on pitkään ärsyttänyt se, että Eemelin kanssa ei olla seuraamisen perusasennossa päästy pitkään aikaan yhtään eteenpäin. Tarkoituksenani on siis saada Eemeli luoksetulossa kiepsahtamaan edestäni sivulle (esimerkiksi tässä videossa näkyy tuo kiepsahdus, en sitä osaa kuitenkaan sanallisesti selittää). Kiepsahdus ei tuota Eemelille ongelmia, (vaikkakin sen pyörähdys on kaukana tuollaisesta tiiviistä kiepistä jossa lähinnä vain takakroppa liikkuu,) vaan ongelmana on pyörähdys oikeassa kohdassa. Eemeli tarvitsee aina ohjata reilusti vasemman jalkani taakse, tai muuten se pyörähtää eteeni. Alkoi pikkuhiljaa tuntua siltä että ollaan törmätty näkymättömään seinään jonka yli vaan ei päästä, eikä ongelma ole Eemelissä vaan huonossa kouluttajassa. Tämä tuli sitten toissapäivänä puheeksi eräässä koulutusryhmässä, ja päätin demonstroida mitä tapahtuu kun käsken Eemelin sivulle ohjaamatta sitä kädellä. Siinä sitten kävi kuitenkin näin. Ensin ihan normaali sivulletulo ja sen jälkeen tämä demonstraatio.
Eemeli yllätti aivan täysin! Tuosta kuvakulmasta käden liikettä on vaikea nähdä, mutta ensimmäisessä toistossa siirrän kättä taaksepäin kolmisenkymmentä senttiä, toisessa ehkä viisi. Tämä suuri harppaus antoi taas uutta motivaatiota seuraamisen treenaamiselle. Ehkä minä vielä joskus osaan kouluttaa noita. :D


Kokeilin myös uudenlaisia treeninameja Sähköpaimenet-blogin ohjetta mukaillen. Sekoitin 160 grammaan hevosen jauhelihaa yhden kananmunan, pari teelusikallista psylliumia ja muutaman teelusikallisen vettä, painelin uunivuokaan levyksi ja paistoin vajaat puoli tuntia.


 Tuloksena oli ohut, kiinteä levy joka oli jäähtymisen jälkeen helppo pilkkoa pieniksi paloiksi.


Koemaistatus sujui myös hyvin: molemmat kissat tykkäsivät herkuista. Eemeli maistelee ilmeellä. :D2 kommenttia:

  1. Niin pienestä kiinni! Toisaalta antaa kivaa haastetta koulutukseen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että tässä on tehnyt tehtävänsä aika. Tuota sivulletuloa on treenattu niin kauan että siitä on tullut Eemelille jo aika rutiinia. En ole tosin tuon jälkeen uskaltanut pyytää sivulle noin pienellä vihjeellä uudestaan, täytyy varmaan pian jo koittaa että oliko tuo vain tuuria. :D Ja kiva että koulutuksessa on haasteita, kun näiden kanssa ei ole mitään vakavia tavoitteita, ja haasteita oppii hyvin erilaisia tekniikoita, oppii löytämään ne yksilöllisesti parhaimmat metodit ja kehittyy itsekin kouluttajana paljon enemmän. :)

      Poista