keskiviikko 30. joulukuuta 2015

(Esi)merkillinen Tomu

Viime aikoina on tullut laitettua ihan liian vähän temppujuttuja blogiin. Tai oikeastaan temppuja ei ole edes juuri tullut treenattua, mikä on tosi harmillista kissojen kannalta, kun nykyään meillä on kaksi kissaa jotka imevät oppia kuin sienet, ja Tomppa on vielä niin aktiivinen että sen opettaminen on erityisen nopeaa. Jotain Tompan kanssa on tullut treenattua ja se on oma paikka, jonka virkaa toimittaa pahvilaatikon kansi. Tomu oppi oman paikan noin kolmen toiston jälkeen ja käskysanan liittäminenkin alkaa olla jo aika hyvin hallussa. Tässä on videota kolmannesta treenikerrasta käskysanan (ja käsimerkin) kanssa.


Tajusin ottaa videota vasta kun olin jo muutaman minuutin treenannut paikalle menoa, joten luoksetulo ei ole järin hienoa. Vika on kyllä väsymisen lisäksi myös ohjaajassa, pitäisi treenata enemmän vauhtia tuohon luoksetuloon. Tässä videolla välimatka on aika lyhyt ihan kuvaamisteknisistä syistä, mutta pari metriä kauempaakin Tomu hakeutuu paikalle ihan huikean varmasti. On se fiksu!

20 kommenttia:

 1. Hienosti Tomu osaa! Pitäisi alkaa harjoitella tuota vierellä seisomista, odottamista ja vaikka merkin ottamista Pepsin kanssa, kun vaan ehtisi ja jaksaisi :) - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin täytyisi opettaa Tomu odottamaan käsimerkkejä, se on usein aika malttamaton. :D

   Poista
 2. Ei voi kuin ihastuneena huokailla... Luulin, että mä opettaisin kissalle temppuja ja sitte niitä esiteltäis kaikille vieraille innoissaan, mutta ku ihminen on laiska ja kissa jääräpää, on temput jääneet. Ehkä Punkun kanssa vois kokeilla oisko enemmän noita oppimishaluja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Mäkin toivoin että olisin ehtinyt opettaa pentuna Tomulle paljon enemmän kuin todellisuudessa opetin. Onneksi oppiminen jatkuu koko elämän! ;)

   Poista
 3. Kiitos temppuideasta! On se Tomu kyllä osaava poika :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se, hölmön ulkokuoren alla piilee älykäs tyyppi! :D

   Poista
 4. Me ollaan Olgan kanssa joskus vähän temppuiltu, mutta nyt se on jäänyt. Kyllä pitää aloittaa uudelleen, koska Olga selvästi tykkää vaikka ei ihan penaalin terävin kynä olekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se meilläkin on suurin syy temppujen opettamiseen, kissat todella nauttivat siitä! :)

   Poista
 5. Tomu osaa tosi hienosti! Olen yrittänyt opettaa myös vähän tuota merkkiä ja se on meidän kissoilla yllättävän hankala, kun herkun luota ei millään malttaisi poistua :D sen sijaan luoksetulo on taas tosi helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me aloitettiin Tomun kanssa niin että oma paikka oli ensiksi ihan vieressä, sitten etäisyyttä kasvatettiin pikkuhiljaa. Temppuillessa Tomppa saa myös aika vähän herkkuja kädestä, joten se myös irtoaa aika kivasti. :)

   Poista
 6. Hyvä Tomu! Oma paikka olisikin kätevä temppu opettaa myös Oivalle. Sitten voisi juoksuttaa toista edestakaisin, kun luokse tulon se jo handlaa hienosti. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, paikan opettaminen voi toimia myös liikuntamuotona!

   Poista
 7. Kade, kade, kade ! Meillä pitäisi ensin kouluttaa täti ja sitten vasta siirtyä kissojen treenaamiseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se aina menee! Meilläkin kissojen koulutuksessa kaikista eniten oppii kouluttaja. :D

   Poista
 8. On se Tomu taitava! :) Me ollaan Paavon kanssa harjoiteltu joskus samaa. Meni ihan hyvin, kun välimatka vaan pysyi tarpeeksi lyhyenä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oma paikka (tai siis kosketusalusta) iskostuu kyllä monille kissoille ihan hetkessä. Mä olen treenannut samaa myös Kiiran ja Eemelin kanssa ja nekin alkoivat heti hakeutua alustalle.

   Poista
 9. Hienoa Tomu!! Ruffe ei osais keskittyä tämmöseen ollenkaan kun se sekoaa herkuista ihan tajuttomasti. Olisi kiva joskus jos se ei olisi niin herkkujen perään mutta ihan sama mitä antaa niin se sekoaa. En oikein tiedä miten sen saisi kuuntelemaan kun se vaan hösöttää ja maukuu ja hösöttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, höpsö! :D Meidän Eemeli on vähän samanlainen, sen kanssa täytyy treenata niin että sillä ei ole hirveä nälkä (eli siis mieluiten hieman aterian jälkeen), liian nälkäisenä se ei pysty keskittymään yhtään.

   Poista
 10. Ihana upea Tomu! ♥ Ihana myös tuossa videon alussa miten Tomu reagoi omaan nimeensä nostamalla itseään enemmän pystyyn ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Tomu jotain osaa hyvin niin oman nimensä, se reagoi siihen hauskan voimakkaasti! :D

   Poista