maanantai 3. elokuuta 2015

Ihan pihalla

Kiira rakastaa ulkoilua. Vaikka sitä väsyttäisi, se on valmis ulkoilemaan heti kun näytän sille valjaita. Kiira on tasainen ja reipas ulkoilija. Neiti on ulkona niin touhukas että siitä on mahdotonta ottaa kuvia, mutta viimein sain Kiiran ulkoilua edes videolle. Valitettavasti ne ovat huonolaatuisia ja hyvin täriseviä, yrittäkää kestää.

Tällä videolla näkyy Kiiran ns. vapaata ulkoilua, jolloin neiti saa mennä mihin itse haluaa ja itse pitkälti vain kävelen perässä. Kiira rakastaa haistelua ja ruohon syömistä, joten joka ulkoilukerralla Kiira saa ensin mennä vapaasti kunnes itse ilmoittaa että haluaa tehdä jotain muuta.Tällä videolla taas näkyy se, mistä suurin osa Kiiran ulkoilusta koostuu. Kiira saa haistella, pysähdellä sun muuta, mutta meillä on selkeä päämäärä: mennään eteenpäin. Samalla harjoitellaan luoksetuloa ja palkataan eteenpäin pyrkimisestä. Kauempana menee ohi ensin ihminen ja sitten moottoripyörä, joita täytyy pysähtyä tuijottamaan.Käytiin Kiiran kanssa tänään poimimassa mustikoita. Kiira olikin varsin reipas mustikanpoimija, jota tosin välillä turhautti se, että mä jäin jumittamaan mustikkamättäisiin eikä päästy tarpeeksi nopeasti eteenpäin.


Kauempana kyykkivä toinen marjastaja oli vähän huolestuttava, mutta kuitenkin kiinnostava.


Marjastuksen päätteeksi Kiira pääsi myös seikkailemaan vapaasti, ja halusi mennä ylös kallion päälle ihmettelemään.


Tulin myös ottaneeksi videota Kiiran seikkailuista. Hauskaa on se, että videolla me ollaan paikassa jossa Kiira ei ole käynyt koskaan ennen, eikä neitiä silti jännitä yhtään. Videon loppupuolella kuuluu Kiiran miukaisu, sitä ärsyttää kun ei mentykään sinne mihin se halusi. :DOsa mustikkasaaliista käytettiin herkullisen piirakan leipomiseen. Ajattelin etten viitsi terveellisyyssyistä antaa apurin maistaa valmista piirakkaa, joten innokas mustikanpoimija sai palkkioksi nuolla kermaviilipurkin puhtaaksi.

"Miten niin oon syönyt kermaviiliä?"
Omatoimiherkuttelija oli sitten kuitenkin käynyt maistelemassa ensin piirakan taikinaa ja sen jälkeen valmista jäähtyvää piirakkaa, että se siitä terveellisyydestä. :D Reilut pari tuntia vietettiin Kiiran kanssa mustikkametsässä, ei siis mikään ihme että nyt loppuillan meillä on ollut hyvin väsynyt pikkuneiti.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pitäähän sitä nyt oman ahkeroinnin ansioita päästä maistamaan! :D

   Poista
 2. Ihanan reipas ulkoilija! :) Just tuommoinen ulkoilu on parasta kun saa olla liikkeessä niin kisu kuin mamikin. :) Ja ihan parasta marjanpoimintaseuraa! Olisi ihanaa tehdä pitkiä metsälenkkejä kisujen kanssa, harmittikin kovasti kun kukaan ei halunnut lähteä kummallakaan mökkireissulla. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiran kanssa on nykyään niin ihanaa ulkoilla kun oikeasti päästään johonkin eikä tarvitse jumittaa jonkun pensaan juurella puolta tuntia. Onpa ikävää! Meillä Kiira on aina valmis lähtemään lenkille, myös ihan vieraisiin maastoihin, Eemeliä pelottaa selvästi helpommin.

   Poista
 3. Kylläpäs Kiira jaksaa ulkoilla, nätti tyttö! Näinköhän Pöpö lähtis miun kanssa mustikkaan ens kerralla kun ollaan mökillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä säällä Kiira ei taatusti itse lähde sisälle päin (jos ei pelästy), sen saa kuljettaa seuruutreenillä sisään. :D Kannattaa koittaa! Mä en noiden poikien kanssa uskaltaisi lähteä mustikkaan kun kissaan ei ole koko ajan katsekontaktia joten hihnasta huolimatta jonkinlainen pakomahdollisuus on aina. Kiira on kuitenkin tosi reipas eikä se ikinä mene mihinkään valtavaan paniikkiin, joten mulla on luottoa että se pysyy hihnan päässä. :) Neiti on kyllä nätti. ♥

   Poista