torstai 22. lokakuuta 2015

Eukalyptuksen tuoksuinen ilta

Nose Workissa käytettävä eukalyptustuoksu saapui jo maanantaina, mutta mulla ei ollut aikaa testata sitä heti alkuviikosta. Eilen olin poikkeuksellisesti kotona jo vähän ennen yhdeksää, joten nopean iltaruuan jälkeen kaivoin pahvilaatikot esiin ja tiputin pisaran hajua huopatassuun. Tämä huopatassu meni yhteen laatikoista, johon laitettiin ensin myös herkkuja, sitten herkkupurkki jonka päällä oli huomionami ja viimeiseksi herkkupurkki ilman namia.


Kuten näkyy, etenkin Eemeli selvästi haisteli eukalyptusta ja lopussa näytti jopa suunnistavan sen (tai yhdessä eukalyptuksen kanssa leijailevan herkunhajun) avulla. Eemelin kohdalla tosin näyttää että haju oli päässyt jonkun verran leviämään, koska viimeisessä toistossa se selvästi haisteli ilmaa mutta ei kyennyt paikantamaan mistä haju tulee. Pahvilaatikoita on valitettavasti edelleen vain muutama, koska en ole myöskään ehtinyt käydä kyselemässä niitä. Miksi vuorokaudessa ei voi olla enemmän sellaisia tunteja, jolloin kaupat ovat auki. :D

Tomppa ei valitettavasti päässyt tällä kertaa harjoittelemaan, koska sillä on ollut aina välillä maha löysällä ja koitetaan auttaako siihen herkkujen karsiminen kokonaan pois. Täytyisi kyllä paistaa sydämestä tai jauhelihasta herkkuja niin Tomukin pääsisi käyttämään nenää.

10 kommenttia:

 1. Hauskalta puuhalta näyttää :) Oliko siulla muuten se huopatassukin jossain pienessä astiassa laatikon sisällä vai miten varmistit ettei hajut tartu laatikoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopatassu on ihan laatikon pohjalla. Olen merkannut tuon käytetyn laatikon ja tästä lähtien eukalyptustassu laitetaan vain siihen, jotta kaikki laatikot eivät haisisi eukalyptukselta. Tuo tuoksu kyllä haihtuu todella nopeasti, mutta ihan varmuuden vuoksi.

   Poista
 2. Menipä hienosti! ♥ Voi Tomu-parkaa kun kuuluu harmittavan, toivottavasti masuun auttaa herkkujen jättäminen pois ja paistetut lihat käy! :)

  Sun pittää laittaa toinen puolisko hakemaan laatikoita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivotaan parasta. Nyt Tomulla ei kyllä ole tainnut ollakaan maha löysällä mutta se voi johtua ihan mistä vaan, täytyy siis tehdä noilla superherkuilla NW-treeni ja katsoa onko maha seuraavana päivänä löysällä. Mutta hyvähän se olisi jos ratkaisu olisi näin helppo. :)

   Heh, tarttisi varmaan! :D

   Poista
 3. Hienosti meni! :-) Ja paranemisia Tomulle!

  Mun pitäs varmaan kans väsäillä tuollaisia purkkeja, niin saisi yhdistetty sen hajun koskemiseen. En ole oikein vielä keksinyt miten etenisin sen ilmaisun kanssa, kun haju löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkeilla on kyllä tosi helppo treenata juuri ilmaisua! Jos kissat vaan kestävät turhautumista (Paavo taitaa ainakin olla todella kärsivällinen, että ainakin sillä tämä kissa voisi onnistua), voit koittaa vaan jättää haistelun palkitsematta ja katsoa mitä kissa tekee. Jos kissa on varma että juuri tässä kohdassa haisee (ja tässä se oikein vahvasti herkuilta tuoksuva purkki on hyvä), se todennäköisesti yrittää jossan vaiheessa tehdä jotain kiinnittääkseensä kouluttajan huomion siihen hajun lähteeseen.

   Toinen vaihtoehto on kehua hajulöydöstä, pyytää joku käytös (vaikka istuminen) ja palkita vasta sitten.Tarpeeksi kauan kun tätä jaksaa toistaa, se ilmaisu automatisoituu.

   Poista
 4. Menipäs hyvin nenän käyttö! Toivottavasti massu paranee nopsaa ettei Tomu jää treeneissä jälkeen. Mukavan näköistä puuhaa tämä kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkujen poistaminen ei auttanut mahaan joten treenit saavat siis jatkua!

   Poista
 5. Minkälainen toi käytetty eukalyptustuoksu on, eroaako se jotenkin eteerisestä öljystä? Sain töistä kuljetusvahingon takia myyntikelvotonta eukalyptuksen eteeristä öljyä, ja päätin sen myötä että mekin voitaisiin kokeilla nose workia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hydrolaatti kyllä eroaa eteerisestä öljystä, hydrolaattien tuoksu on huomattavasti miedompi ja ne ovat taatusti turvallisia eläimille. Eukalyptusöljy on todennäköisesti niin voimakkaan tuoksuista, että kissan nenä menee ensimmäisestä haistelusta tukkoon eikä se löydä hajun lähdettä. Kannattaa siis kokeilla mielummin Nose Workiin tarkoitettuja tuoksuja!

   Poista