tiistai 20. lokakuuta 2015

Pikkuneiti pesulla

Kiiralla oli toissapäivänä maha löysällä, ja se oli onnistunut sotkemaan tuotokseen sekä pyllynsä että hännänpäänsä. Kuten edellisistä kuvista on näkynyt, Kiira on jo pitkään kaivannut kunnon pesua, joten päätettiin pestä kerralla koko kissa. Kiira oli koko pesun ajan reippaasti paikallaan, eikä protestoinut pesua. Paksun turkin alta paljastui ihan säälittävän pieni pikkuneiti, josta ennen pyyhekuivausta ei valitettavasti otettu kuvia. On tuo hiukan kuivempi neitikin silti aika reppana.

"Yyyyh, mun turkki on ihan märkä."

"Älä huoli sisko, mä autan."

"Hyi, mun tassutkin on ihan litimärät." *ravist*
Neidin turkin kuivuminen otti taas monen monta tuntia, siitä huolimatta että avitettiin sitä hiukan föönillä. Neiti vaan valitettavasti pelkäsi moista kapistusta, joten kovin paljon ei viitsitty sitä kiusata. Seuraavaan pesukertaan varustaudutaan kyllä superherkuin, jotta kuivaamisesta tulisi kivaa. Kun turkki kuitenkin viimein kuivui, se oli ihanan puhdas ja pehmeä ja sen kantaja hirmuisen nätti. Pitihän siitä sitten ottaa kuvia miehen sylissä. :D



Harmillisesti ne kaikista likaisimmat kohdat, niska ja rinta, jäivät edelleen likaisiksi. Me ei ilmeisesti oltu kasteltu turkkia ihan pohjavillaan asti märäksi (se muuten ottaa yllättävän kauan aikaa!) eikä hinkattu pesuaineella tarpeeksi huolellisesti. Jos jollakin on hyviä vinkkejä näiden vaikeiden alueiden pesuun, niitä otetaan ilolla vastaan! Nyt neiti kylläkin saa jonkin aikaa huokaista helpotuksesta ennen seuraavaa pesua.

16 kommenttia:

  1. Me käytetään noihin vaikeisiin paikkoihin Groomer's Goop nimistä rasvanpoistoainetta. Sitä siis hierotaan kuivaan turkkiin ennen pesua, annetaan vaikuttaa hetki ja pestään lopuksi pesuaineella pois. Varsin kelpo tavaraa, poistaa rasvan tehokkaasti. Turkin kunnolla kastelemisen apuna monet käyttävät tavallista Fairya. Se poistaa rasvaa sekä jollain mystisellä tavalla estää turkin vedenkestävyyden päästäen veden iholle asti. Fairy vaahdotetaan aluksi käsissä ja sitten hierotaan kissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, täytyykin testata Groomer's Goopia! Me pestiin neiti hajusteettomalla astianpesuaineella (ei kyllä ollut Fairy vaan joku muu), eikä se tuntunut hirveästi auttavan tuohon pohjavillan kasteluun, toisaalta ainakin tiskaamisessa Fairy on kyllä ihan ylivoimaisesti paras.

      Poista
  2. Puhdas, suloinen Kiira <3 Miullakin jää aina pesunkin jälkeen Pöpön kaulus leuan alta ja rinnasta jotenkin puikkoisen ja epämääräisen näköiseksi, vaikka kuinka yrittää sitä kohtaa pestä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas muutenkin pesen hirveän varovaisesti, pelkään että kastelen neidin naamankin kokonaan. Täytyy kyllä ensi kerralla kiinnittää enemmän huomiota siihen rintaan!

      Poista
  3. Voi mikä ihana märkä rääpäle. :D

    VastaaPoista
  4. Groomer's Goopin rasvanpoistaja on kyllä todella hyvä. Se tosiaan laitetaan kuivaan turkkiin ja annetaan vaikuttaaa n.5 min (riippuen tietty turkin rasvasuudesta). Sitten se pestään shampoolla pois. Kannattaa vielä huuhdella kunnolla. Anjulla on myös hyvä rasvanpoisto shampoo, mutta ainakin meillä se kuivatti vähän Paavon ihoa, joten en käytä sitä Paavolle, mutta Jacksonille se sopi hyvin. Turkin kasteleminen on kyllä välillä vaikea hommaa. :D Ja kuivaaminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, testaan kyllä tuota rasvanpoistajaa seuraavalla kerralla!

      Poista
  5. Jouduit pesulle kamalaa! Mut mekin nostetaan hattua Groomer's Goopille, silloin kun Ruffella oli rasvahäntää mikään ei meinannut auttaa, mutta onneksi Gooppi pelasti! :---) Meilläkin taitaa kohta olla syyspesun aika.. No ehkä vasta ennen joulua ;)

    VastaaPoista
  6. Voi Kiiraa. ♥ Rakukin kaipaa kovasti pesua, mutta sen peseminen on aina vähän vaikeaa kun poitsu inhoaa pesutilanteita. Niinpä en ole saanut tartuttua tuumasta toimeen, mutta ihan lähiaikoina se kyllä pitäisi saada pestyä. Aluksi ajattelin pestä vain shampoolla, mutta taidan kuitenkin ottaa Fairynkin mukaan, että varmemmin lähtee rasva pois. :) Kaksi pesuainetta tarkoittaa pidempää pesuhetkeä, mutta sekin Rakulle parempi kuin 2 pesuhetkeä, etenkin kun se toinen olisi sitten juurikin pidempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, turhahan sitä on moneen kertaan kiusata. Kiirakaan ei yhtään tykkää vedestä, mutta neiti silti on aika pitkälti vaan paikallaan ja antaa pestä.

      Poista
  7. Eipä heti uskoisi, että on sama kissa märkänä ja kuivana, kun ero on niin valtaisa! :) Kiirastahan kuoriutui oikea näyttelybeibi! :) Kiva myös oli katsoa tuota teidän uusinta nose work -videota. Jospa mekin jo tänä viikonloppuna voitaisiin kokeilla joitain pieniä nuuskutteluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neiti ei kyllä kuivana näytä yhtään niin pikkuiselta ja reppanalta kuin märkänä. :D Toivottavasti hajuhommat onnistuvat!

      Poista
  8. Voi tuota kolmatta kuvaa, pääsi naurunpyrskähdys :) Kiiran turkki näyttääkin tosi pehmoiselta viimeisissä kuvissa!

    VastaaPoista