lauantai 17. lokakuuta 2015

Hankinnoista nenähommiin

Tuli taas tehtyä hankintoja. Olen pitkään harkinnut uutta objektiivia ja kun nyt satuin löytämään edullisesti käytettynä yhden toiveissa olleen, se oli pakko ostaa. Sillä oli myös pakko ottaa heti kissoista testipotretit.
Jopa Eemelillä on ihmeen järkevä ilme. :D Tompalla taas on suu auki, kuten tavallista.

Mulla oli viime kuussa synttärit ja mieheltä toivoin Nose Workin eukalyptushajun (joka ei ole edelleenkään tullut) lisäksi uutta treeninamitaskua, edellinen kun oli liian pieni, hankala ja pohjasta jo sen verran kulunut että kohta herkut olisivat olleet ihan jossain muualla kuin siellä taskussa. Ahkeran googletuksen perusteella päädyin Doggone Goodin Rapid Rewards-taskuun, eikä kyllä ainakaan muutaman käyttökerran jälkeen kaduta! Treenipussissa on monta taskua (muun muassa yksi vetoketjullinen johon mahtuu esim. puhelin) ja D-lenkit joihin saa kiinni esimerkiksi naksuttimen, hihnan tai vaikka avaimet. Päätasku sulkeutuu magneetilla, joten se on siis helppo avata ja sulkea. Varsin kätevä laitos siis!


Tulipa viimein otettua myös Nose Workista kuvia. Tällä kertaa kissat etsivät ilman hihnaa, koska kuvaaminen ja hihnan pitely samaan aikaan olisi ollut turhan haastava suoritus.

"Ei täällä ole mitään."
"Eikä täällä. Taitaa olla huijausta koko homma."
"No mutta täälläpäs onkin!"
"Omnomnom"
"Oliskos täällä nameja?"
Kuten niskasta näkyy, neiti todellakin kaipaisi pesua.

Kiiran kanssa on myös harjoiteltu hajutunnistuksen ilmaisua vanhoilla tutuilla purkeilla, koska tassukosketus on niin kätevä ilmaisu että haluaisin sen myös Nose Workiin. Nyt tosin purkissa on neilikan sijasta voimakkaan tuoksuisia herkkuja. Purkeista on tullut Kiiralle todella voimakas vihje hajuhommista, ei neitiä tarvinnut taaskaan yhtään muistuttaa siitä, mitä pitäisi tehdä.

"Mä vaan haistelen tätä herkkupurkkia..."
"... Ja sitten huiskaisen sitä tassulla ja odotan herkkua!"
Kiira näyttää tuossa viimeisessä kuvassa (ilmeisesti asennosta ja kuvakulmasta johtuen) todella lihavalta, se ei kyllä oikeasti ole yhtään noin tukeva. :D Melkein päinvastoin, neiti jokin aika sitten laihtui yhtäkkiä ja se on vieläkin noin sata grammaa kevyempi kuin normaalisti.

18 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja voi miten iiiisot mustuaiset Kiiralla eka kuvassa! ♥ Hihi, tyypillistä, että lahjatoiveet liittyy eläimiin. :D Minullekin on nyt tulossa etukäteissynttärilahjana videonmuokkausohjelma, ei harmillisesti ehtinyt tälle viikolle, joten meidän Nose Work -julkaisu tulee ensi viikolla sitten, siinä kun on muutama videokin. :)

  Tuo tassumerkki vaikuttaa tosi kätevältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mitäs muita lahjoja sitä tarttisikaan! :D Kiva että säkin teet NW-postauksen, vaikka osasin kyllä odottaakin sitä. Tassukosketus on hirveän hyvä ilmaisutapa, sillä pystyy näyttämään hajun lähteen todella tarkasti ja sitä kissat eivät nenähommissa muuten tee (kun taas esim. istuminen ja makaaminen ovat sellaisia asioita joita kissat tekevät muutenkin ja etenkin silloin jos eivät tiedä mitä niiltä vaaditaan). :)

   Poista
 2. Tosi hienoja kuvia! Tuo vika on kyllä tosi hieno. Taitava tyttö. :-) Mä sain esittää jo joululahja toiveita ja toivoin ulkoista salamaa parempia kissakuvia varten ja kissa kirjaa. :D

  Tilasin myös tuon hajun, mutta vielä ei ole kuulunut mitään. Höh! Olin toivonut, että se tulisi täksi viikonlopuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti on kovin taitava! Ulkoinen salama auttaa todella paljon kuvaamisessa sisätiloissa. Mäkin tilasin hajun jo yli viikko sitten mutta siitä ei ole vielä kuulunut mitään, ärsyttävää.

   Poista
 3. HYvä objektiivi ja vielä paremmat mallit ;) On noi kaverit taitavia, ihailleen ihmetteleee tämä !

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja kuvia, mihinkäs objektiiviin päädyit? Tahtoisin kanssa lisää objektiiveja on vaan niin turhan kalliita kapistuksia :D Tykkäisköhän Ruffe tommosista nenähommista hmm!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sigman 50mm f/1.4 EX DG HSM tuli ostettua. :) Hirmuisen valovoimainen ja todella nätisti piirtävä, voin kyllä suositella! Mullakin olisi edelleen toiveissa pari lisää, ja itseasiassa uusi runkokin, mutta on valokuvaus vaan niin kallis harrastus että täytyy aina muutama vuosi säästää. :D Varmasti tykkäisi, kannattaa ainakin koittaa!

   Poista
 5. Ihan mielettömän hienoja kuvia - ja hyvät on kisujen ilmeetkin! :) Voi että, mun täytyy kyllä tutustua nyt enemmän tuohon nose work -juttuun, sillä se olisi takuuvarmasti ihan Jujun cup of tea. :-D (Tai eucalyptus!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen, NW tuntuu kyllä olevan todella monen kissan mielestä hirmu mukava harrastus!

   Poista
 6. Ihania kuvia. Mikäs objektiivi tuli hommattua?

  VastaaPoista
 7. Mahtavat testipotretit! Näyttää siltä, että jokaisen kissan persoona pääsi kuvaan aika muikeasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, ainakin Kiiran ja Tomun osalta. Eemeli on ehkä vähän normaalia järkevämmän näköinen testikuvassaan. :D

   Poista