perjantai 4. joulukuuta 2015

Edistyvät nenäilijät

Kiire yllätti taas, jonka takia en ole ehtinyt päivittää blogia yhtään. Olen kuitenkin lukenut kaikkien seurattavien blogien päivitykset, mutta en ole ehtinyt kommentoida kaikkia (ja osaa kehdannut niiden menneen ajankohtaisuuden takia), pahoittelut siitä! Kissatkin ovat olleet ihan retuperällä ja vähällä aktivoinnilla, jonka takia mies on aktivoitunut poikien kanssa temppujen opettamisessa, mutta siitä lisää myöhemmin. Jonkun verran ollaan kuitenkin tehty Nose Workia, joten nyt olisi vuorossa kuvapläjäys siitä.

Tarmokkaasti häntä pystyssä eteenpäin.

Tomppa tarkastaa laatikot välillä hiukan lähempää.

Avonaiset laatikot kävivät liian helpoiksi, joten siirryttiin suurinpiirtein suljettuihin laatikoihin. Laatikoiden päälle siis laitettiin palat talouspaperia, joka on sen verran ohutta että eukalyptuksen haju tulee hyvin läpi, mutta se kuitenkin katkaisee kivasti näköyhteyden herkkuihin ja hajulla kyllästettyyn huopatassuun. Videolla Eemeli ei pysty ollenkaan keskittymään, koska mies tekee vieressä ruokaa ja suljetut laatikot taisivat kuitenkin olla kollille liian turhauttava kokemus. Tomu ja Kiira taas etsivät todella hyvin, Tomu supernopeasti ja sähläävästi ja Kiira omalla rauhallisen varmalla tyylillään. Kiiran toisella toistolla unohdin laatikosta herkun, tulipa siis testattua että neiti etsii nimenomaan eukalyptuksen hajua! :D Tomu on näyttänyt myös NW:ssä järkyttävän nopean oppimiskykynsä, ei ihan uskoisi että Tompalla on takana kolme treenikertaa vähemmän kuin Kiiralla ja Eemelillä.


Mulle iski myös varusteluvimma. Saanko esitellä, Nose Work -panta ja -hihna!


Näiden hankinta oli kyllä oikeasti miehen syy. Puhuin sisäetsinnän aloittamisesta ja mies kysyi että mistäs ne kissat tietävät, että nyt olisi tarkoitus lähteä etsimään hajuja, kun etenkin Tomu tuntuu silminnähden innostuvan laatikoiden kaivamisesta esiin. Vielä vaikeampaa työmoodiin pääseminen on sitten tulevaisuudessa ulkona, jossa on muutenkin paljon kaikkia mukavia hajuja ja tekemistä. Valjaat eivät oikein toimi merkkinä NW-puuhista, koska valjaissa mennään myös ulos ja tässä tulee se ulkoetsinnän ongelma että ulkona valjaita on kuitenkin pakko pitää. Siispä kävin ostamassa kirkkaankeltaisen, helposti tunnistettavan pannan ja hihnan. Näitä tullaan käyttämään ainoastaan Nose Workissa ja aina kun sitä tehdään (kylläkin vain Kiiralla ja Tomulla), jolloin pannan laittaminen kaulaan toivottavasti vahvistuu merkiksi hajupuuhien aloittamisesta. Aika näyttää miten idea toimii!

*nufnuf*

"Täällä kyllä tuoksuu tutulta."

"Hah, tiesinhän mä!"

"Tässä se oli viimeksi."

"Isi sä huijasit, ei se ole täällä!"

"Tämä se on!" 

*omnomnom*

"Ootteko sulkeneet isoveljen tuonne oven taakse? Senkin julmurit!"

"Ei mutta tässä on kyllä hyvä tuoksukin."

"Oota Eemeli, tuun pelastamaan sut ihan justiinsa!"

"Voin jo melkein maistaa ne ihanat herkut."

"Tuolla se herkku on, oon ihan varma siitä!"

"Höh, ei ollutkaan. Innostuin ihan turhaan."

"Täällä on herkkuja!"

18 kommenttia:

 1. Onpa hyvä idea tuo panta+hihna merkiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan miten hyväksi ideaksi se osoittautuu käytännössä! :D

   Poista
 2. Taitavia koko porukka! Höpsö Eemeli, kun ei vaan hoksaa vikaa laatikkoa :'D Tosin kivan väriset vermeet, toivottavasti toimivat tarkoituksessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyppi vaan pörrää ja ihmettelee mistä se haju oikein tulee. :D

   Poista
 3. Panta ja hihna on fiksu idea ja näyttääkin tosi hyvältä! :) Hihi, voi Tomu kun ei sillä isoveikalla tainnut olla muuta hätää kuin kiire herkkujen luokse. :DD

  VastaaPoista
 4. Eemeli on tosiaan tossa alussa aika nerokas... :D Tomun oppimiskyky on kyllä vaikuttava. (Onkohan edes luvallista näyttää niin pälliltä, jos on oikeasti salaa ihan nokkela?) Ihanat uudet treenailuvarusteet kissoille! (Plussat myös pinkeistä sukista.) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ymmärrä miten voi samalla näyttää niin tyhmältä ja olla silti niin fiksu!

   Poista
 5. Nää on kyllä hienoja! Meillä ei vaan mahtus noin monta pahvilaatikkoa minnekkään fiksusti piiloon.. :D On kissat kyllä fiksuja ei voi muuta sanoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pahvilaatikot on sen verran eri kokoisia että niitä menee kaksi sisäkkäin, ne siis vievät hiukan vähemmän tilaa!

   Poista
 6. No nyt on asiallinen "työvaate". :) Taitavia tyyppejä. Joku taitava ollut kuvaamassakin, kun on niin hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 7. Todella taitavia kyllä ovat :) Minulle tuo "omat varusteet"-juttu on tuttu koirapuolelta ja ainakin omalla koiralla toimii, joten miksei kissoillakin :)

  VastaaPoista
 8. Voi että, aina innostun nose workista, kun luen näitä teidän juttuja. On vain itselläkin ollut koko ajan kaikkea muuta, enkä ole vielä ehtinyt harrastusta Jujulle esitellä. Mutta ehkä viimeistään joululomalla. Kivan pirtsakka tuo uusi työpanta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Meilläkin on treenattu vähän satunnaisesti, ei ole oikein aikaa päivittäisiin nenäilyihin.

   Poista