sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Ulkoiluhankintoja

Ankea kesä oli ja meni. Tilalle tuli ankean sateinen syksy ja sitäkin ankeamman sateinen talvi. Ulkona ei olla siis kauheasti päästy käymään, mutta se ei tietenkään estä hankkimasta tuikitarpeellisia tavaroita, kuten uusia valjaita. Kiiran entiset valjaat kun ovat siitä todella huonot, että niiden selkä- ja maharemmit lähtevät liikkeelle ulkoillessa jolloin maharemmi saattaa painaa kainaloita ja selkäremmi tulla ikävästi juuri lapojen päälle.

Jo vanhempi kuva josta näkee hyvin tuon selkäremmin valumisen. Olisipa taas noin ihana sää!

Me käytiin Kiiran kanssa Mustissa ja Mirrissä koittamassa valjaita, koska en halunnut ostaa sikaa säkissä. Rukan pehmovaljaat olivat kohtuullisen mukavat päällä (ainakin siitä päätellen että Kiira käveli niissä melko sievästi), mutta edestä liian leveät, jonka takia Kiiran etujalat olivat koko ajan kävellessä vähän harallaan. Mielestäni todella ihanan näköiset vihreät Hurtan y-valjaat taas olivat liian isot, jopa se kaikista pienin koko. Feel Purrr -kissanvaljaissa taas Kiira oli juuri välikokoinen, eikä niiden laatukaan oikein miellyttänyt. Myyjä sanoi että M-koon Vänttiset, joita liikkeessä ei ollut, ovat suurinpiirtein tuota välikokoa joten päädyin sitten tilaamaan ne oman liikkeen kautta toisesta Mustista ja Mirristä.

Valjaat saapuivat, kaularemmi oli juuri oikean kokoinen.... ja vatsaremmi oli pienimmilläänkin liian iso. Onneksi valjaat ovat kuitenkin sekä Eemelille että Tomulle sopivat, joten niitä ei tarvinnut palauttaa.

Kiiralle sitten tilasin omat valjaat suoraan Arjalta. Halusin Kiiralle vihreät valjaat, koska ajattelin niiden sopivan hyvin Kiiran silmien väriin. Pähkäilin pitkään eri vihreän sävyjen kanssa kunnes päädyin tilaamaan avokadonvihreät valjaat. Väri osoittautuikin juuri sopivaksi!


Tykkään siitä miten valjaat sekä sointuvat Kiiran silmien väriin että korostavat turkin punaisia sävyjä.

Lisäksi osallistuin viime kuussa Tassulinnan arvontaan, jossa voittona oli Nimilaatat.comin heijastava laatta ja tilasin samalla toisenkin. Pohdin, ostaisinko kolmannenkin laatan mutta totesin että Eemeli käy niin kovin harvoin ulkona, että voi sitten tarvittaessa lainata Tompan laattaa. Tai Tompan valjaitakin, jos pikkuveli ei enää kasva hirveän paljon. Laatat vaikuttavat todella käteviltä! Toiselta puolelta löytyy kaiverruksena mun ja miehen puhelinnumerot karkaamistapauksien varalta. Mukana tuli myös tälläinen tärkeä "Lemmikkini on yksin kotona" -kortti, joka takaa että esim. sairastapauksissa kissat eivät tule hylätyiksi kotiin.


Kiiran uusiin valjaisiin kiinnitin laatan kaularemmiin, mutta toisiin valjaisiin pujotin laatan D-renkaaseen helpomman irrottamisen vuoksi. Huonon sään (voi miten yllättävää) vuoksi ei olla käyty vielä ulkona testaamassa valjaita, toivotaan että keli taas paranisi!


20 kommenttia:

 1. Ihanan väriset valjaat Kiiralla! Ja nimilaatat sopivat hyvin noihin valjaisiin. Toivottavasti pääsette pian ulkoilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! :) Niinpä, sitä täälläkin päässä toivotaan, nyt on kyllä taas luvattu lämpenevää ilmaa. :[

   Poista
 2. Nätit valjaat ja ainakin meidän kokemuksen mukaan Vänttiset on oikeesti toimivat eikä purista vääristä paikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiran päällä nuo tuntuivat ainakin oikein hyvältä, neiti ei ollut moksiskaan valjaista. Ja temppuilukin onnistuu!

   Poista
 3. Haha, Kiira poseeraa hienosti, ja kyl nyt on tosiaan silmät ja valjaat ihan sävy sävyyn! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos neiti jotain osaa niin näyttää söpöltä kuvissa! :D

   Poista
 4. Tosi osuvan väriset valjaat Kiiralle valitsit! :)

  VastaaPoista
 5. Vänttiset on parhaat! Saisi kyllä sää jo muuttua paremmaksi tai tulisi ees kunnolla lunta >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun puolesta ei tarvitsisi tulla lunta, mutta kunhan ei olisi sadetta koko ajan. Kiirakaan ei toivo lunta kun sitten ulos ei voi enää mennä. :D

   Poista
 6. Väri ei voisi olla parempi Kiiralle! :) Vänttisiin luotetaan meilläkin. Osirikselle M-koon valjaat olivat sellaisenaan sopivat, mautytöille on tilattu erikseen valjaat M-koon kaularemmillä ja S-koon vatsaremmillä. Arjalta saa kyllä loistavaa palvelua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palvelu oli kyllä ihan älyttömän hyvää ja valjaat näiden lyhyiden kokeilujen perusteella ovat ihan huiput. :)

   Poista
 7. Säät ovat olleet kyllä ihan surkeita.. mutta ehkä ne nyt valjashankinnan myötä paranisi? Tosi hienot nuo vihreät väriltään, sopii kyllä Kiiralle hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä! Tämän viikon alussa on ollut ihan nätti ilma, mutta tietysti olen ollut töissä niin pitkään että on jo ihan pimeää. Kiiran kanssa voisikin ulkoilla pimeällä, mutta Tomu on vielä sen verran arvaamaton että haluan nähdä sen. No, toivotaan että viikonloppuna olisi aikaa.

   Poista
 8. Ai joissakin Musteissa ja Mirreissä myydään vielä Vänttistä? Mahtavaa! :) Luulin niiden poistuneen kokonaan niiden oman valjassarjan myötä. Tosi kaunis väri Kiiralle ja nimilaatat näyttää hienoilta valjaissa! :) Onnea voitosta!

  En muista olenko sanonut joskus, mutta minuakin on kutkuttanut jo pidemmän aikaa tilata Haikulle Vänttiset, mutta on se kerta kaikkiaan niin vaikea tehtävä, etten näytä saavan aikaiseksi. :D Sen tarve voisi olla jo aika iso meillä, jos meinataan valjastella vielä joskus. Haiku ei enää erityisemmin tykkää nykyisistä valjaista, tai lähinnä siitä kun testaan valjaiden tiukkuutta valjaiden ollessa päällä. Mutta epämukavuus siinä tilanteessa kielii myös muusta epämukavuudesta etenkin kun ennen mitään ongelmaa ei ole ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vänttiset ovat ilmeisesti poistuva tuote, eli kauaa niitä ei varmaan enää saa. Mäkin pohdin noita uusia valjaita Kiiralle ihan liian pitkään, olisin ihan hyvin voinut tilata ne jo aikaa sitten. :D Toivottavasti saat tilattua Haikulle viimein uudet!

   Poista
 9. Hienot valjaat! Olen myös harkinnut vänttisen valjaita pojille, kun tuntuu olevan vaikea löytää sopivan kokoisia valjaita isoille, pitkille, mutta laihoille kissoille. Nyt meillä on Kesomaan valjaat muistaakseni L-kokoisena. Ne on kyllä olleet tosi hyvät, mutta niissäkin on turhan pitkät ne säätöremmit. Onneksi reikiä on paljon, joten ne saa kyllä kiristettyä sopivaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin Kesomaat ovat Eemelille ihan hyvät, mutta Kiira on jotenkin huonon mallinen niihin. Vänttisiä saa tosiaan mittatilauksena, joten varmasti löytyy sopiva koko! Pikkuiselle Kiiralle olisi varmaan sopinut S-koonkin kaularemmi, mutta neidin kanssa karkaamisriski on ihan minimaalinen ja haluan että neiti pystyy rentoutumaan ja temppuilemaan valjaissa.

   Poista
 10. Hirmuisen mielenkiintoinen blogi, oli kiva löytää tänne! :)

  VastaaPoista