lauantai 12. joulukuuta 2015

Liebster Award

Sain Liebster Award -blogihaasteen Pikkupetojen Piiviltä. Kiitos siitä!Säännöt:
1. Kiitä sinut haastanutta blogia ja linkkaa hänen bloginsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster award -haasteen ansainnutta alle 200 lukijan blogia
4. Keksi 11 kysymystä haastetuille

(Mä olen tosin valitettavasti tylsä enkä haasta ketään, kun kaikki ovat tainneet jo tähän vastata.)


Mennään siis Piivin laittamiin kysymyksiin:

1. Onko kissoillasi vesiautomaattia ja jos on, käyttävätkö ne sitä usein?

Meiltä löytyy nykyään tälläinenkin kapistus eikä vesikuppia itseasiassa ole ollenkaan. Pojat ovat sen verran juoksevaisia että kaatuneista juomakupeista tulleita vesilätäköitä sai jatkuvasti olla kuivaamassa, joten otettiin muut kupit kokonaan pois. Aika harvoin kissoja näkyy juomassa, mutta harvoin toisaalta satun olemaan keittiössä kyyläämässäkään niiden juomista.


2. Millä tavoin kissasi pyytävät huomiota?

Eemeli tulee syliin tai makaamaan viereen ja samalla kehrää, leipoo ja siristelee silmiään. Tomu maukuu ja tulee usein hengailemaan johonkin lähelle tai hyppää syliin. Kiira välillä vain änkeää syliin, mutta usein se ensin maukumalla ilmoittaa olevansa paikalla. Jos neiti ei mielestään saa tarpeeksi huomiota, se alkaa muun muassa availla vaatekaapin ovia, rämpyttää keittiön kulmakaappia ja huutaa ovella.

"En mä ole ikinä huomionkipeä!"

3. Onko joku kissoistasi ns. pomon roolissa? Kuka ja miten se ilmenee?

Eemeli. Halutessaan se päättää milloin sosiaaliset kontaktin alkavat ja milloin loppuvat ja se on aivan järkähtämättömän itsevarma. Onneksi Eemeli on kuitenkin myös todella kiltti, joten se ei kiusaa tai pomottele, paitsi että joskus Kiiraa täytyy vähän innostaa leikkimään.

Yleisesti ottaen Eemeli on kuitenkin todella hellä hallitsija.

4. Jos kissasi olisivat jälkiruokia, mitä ne olisivat?

Ihana kysymys! Kiira olisi maustekakku: pehmeä ja makea mutta silti vähän pippurinen. Eemeli olisi korvapuusti: äidillinen ja kotoinen. Tomu olisi jäätelö (lakritsipilkutuksella): aina mukana ja mukava, mutta hiukan sottaava. :D


5. Ovatko kissasi helppoja leikitettäviä?

Pojat ovat. Etenkin Tomppa innostuu ihan mistä tahansa lelusta, oli se sitten huiska, paperitollo tai painilelu, ja se jaksaa juosta ihan läähättämiseen asti. Tompan lempilelu on oikeastaan juuri se mikä lelulaatikosta milloinkin kaivetaan, mutta etenkin huiskat ovat superkivoja. Eemelinkin kanssa on helppo keksiä sille mieluisia leikkejä ja yleensä se leikin aikana sekoaa ja alkaa juosta ympäri asuntoa. Eemeli tykkää huiskista ja välillä se sekoaa myös palloista. Kiira on huomattavasti haastavampi leikkikaveri. Sille kelpaavat kyllä monet lelut, mutta leikkiminen ei innosta sitä jos pojat tungeksivat ympärillä. Sen lempilelut ovat kissanminttuisia, pieniä muovisia juttuja sekä mies, jonka kanssa on kiva leikkiä sängyllä.


6. Tunnistavatko kissasi arkisia sanoja, mitä? 

Kaikki tunnistavat omat nimensä, kysymyksen "onko nälkä?" sekä huudahduksen "mennään syömään!". Kysymys ja nimen sanominen saa kissat tuijottamaan, ruokakutsu taas säntäämään möykäten keittiöön. Lisäksi Eemeli tunnistaa sanat "pestään hampaat" sekä jotenkuten sanan "sivu". Kiira ja Tomu tunnistavat sanat "istu" ja "maahan", välillä näissä on tosin vähän hapuilua.

"No on kyllä jo nälkä, kiitos kysymästä."

7. Mikä on kissojesi lempiherkku?

Tähän on ihan mahdoton vastata. :D Kissat himoitsevat oikeastaan kaikkia herkkuja. Raksut, Coucoun pehmeät herkut, leikkeleet ja juusto ovat ehkä ne himoituimmat. Kahta viimeistä syödään vain ihan erityisissä tilaisuuksissa.


8. Ovatko kissasi jokapaikanhöyliä vai saatko touhuta rauhassa?

Etenkin utelias Tomppa on kaikessa mukana ja kaikkia meidän touhuja täytyy päästä katsomaan lähietäisyydeltä. Kiira ja Eemeli seuraavat toimintaa välillä vähän kauempaakin, mutta yleensä ne haluavat olla ainakin samassa huoneessa kuin me.

Välillä osallistuminen myös väsyttää.

 9. Tykkäävätkö kissasi käyttää ääntään?

Tomu selvästi rakastaa omaa ääntään. Ipana on hyvin harvoin hiljaa, ja vastaa aina jos sille puhelee ja kommentoi jos sitä huomioi. Tomppa kuitenkin vain maukuu ja huutaa, se ei kauheasti puhele kurisemalla. Kiira käyttää ääntään oikeastaan vain silloin kun se haluaa jotain, mutta valitettavasti ääni on kyllä silloin todella kova. Eemeli on meidän kissoista selvästi hiljaisin, sen maukuminen liittyy aina ruokaan. Eemeli kuitenkin kurisee todella paljon, sekä meille että esimerkiksi silloin jos yllättyy, säikähtää tai leikkii (jolloin se juostessaan huutaa KURRURRRURURRURR). Kaikki kissat ovat myös oikein ansioituneita kovaäänisessä kehräyksessä ja Kiiralla kehräykseen liittyy usein myös tyytyväinen urahtelu.


10. Tykkäävätkö kissasi nukkua sängyssä? Ihmisen kanssa vai ilman vai sekä että?

Kaikki nukkuvat mielellään sängyssä sekä meidän kanssa että ilman. Eemeli ja Tomu nukkuvat melkein joka yö sängyn jalkopäässä sylikkäin, Kiira enimmäkseen puussa. Neiti nukkui ennen sängyllä kaikki yöt mutta Tomun tulemisen jälkeen tila on vissiin käynyt liian ahtaaksi. Päivätorkkujakin tykätään ottaa sängyllä, etenkin myttyyn jääneen peiton päällä.

Toisinaan sängylle mahtuu vierekkäin kolmekin kissaa.

11. Mikä on viimeisin asia mitä kissasi ovat tehneet mikä on saanut sinut nauramaan?

Viimeisin taisi olla tyytyväisenä leipova ja kehräävä Eemeli, jolla oli jäänyt kieli ulos. Eemelin kieli vilkkuu todella usein suusta silloin kun se on oikein tyytyväinen, ja sitten se vielä usein tuijottaa meitä suoraan silmiin. Kukaan ei varmaan ihmettele miksi usein tyrskähdellään sille. :D

10 kommenttia:

 1. Ihanat jälkkärianalyysit! :-D Alkoi heti kahvihammasta kolottaa. Ja ihan superlutuinen tuo Eemelin ja Tomun yhteinen nukkumiskuva. <3

  VastaaPoista
 2. Hauskoja juttuja, mukava lukea tällaisia kysymyspostauksia :)

  VastaaPoista
 3. Piivillä oli kyllä kivat kysymykset oli itsestäkin niihin kiva vastata! Tosi kivat vastaukset teillä ja kaikki ovat niin kovin söpöjää!!

  VastaaPoista
 4. Kivoihin kysymyksiin, kivat vastaukset. :) Vika ryhmäkuva sängyllä on hieno. Kaikkien kissojen turkit sopii niin hyvin yhteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä kissoja luonteen perusteella valita, kunhan sopivat toisiinsa ja sisustukseen! :P

   Poista
 5. Ihanat vastaukset ja kuvat! Voin niin nähdä kisut noina jälkkäreinä. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olit tehnyt ihanat kysymykset! Hih, Kiira olisi kyllä maailman söpöin maustekakku. ♥

   Poista